2019-12-08 18:08:36
Φωτογραφία για Ελλάς - Κύπρος - ΣΕΑΠ: Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην τελετή ονομασίας των νέων ΔΕΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Γιώργος Λαμπράκης

Παρουσία του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Χρυσηλίου και του Διευθυντή Πεζικού, Υποστρατήγου Νικολάου Αγγελή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΣΕΑΠ Ηρακλείου η τελετή Oνοµασίας των νέων Δοκίμων Έφεδρων Αξιωµατικών Πεζικού, της 2019 Γ' ΕΣΣΟ.

Οι 120 συνολικά Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί, θα προωθηθούν στις Μονάδες τους σε Ελλάδα και Κύπρο, ενισχύοντας τον Στρατό Ξηράς και την Εθνική Φρουρά αντίστοιχα.

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι αρχών και άλλοι επίσημοι.

Παράλληλα, μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων ΔΕΑ βρέθηκε στη ΣΕΑΠ, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ταξίδεψαν από τη Κύπρο στη Κρήτη, για να παραστούν στην ξεχωριστή αυτή τελετή.

Ο Διοικητής της ΣΕΑΠ, Ταξίαρχος Βασίλειος Βασιλειάδης, κατά την διάρκεια της ανάγνωσης της Ημερήσιας Διαταγής, έκανε λόγο για μια ιδιαίτερη ημέρα για την Σχολή και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους ΔΕΑ στις μονάδες που θα προωθηθούν, ενώ απευθυνόμενος προς τους γονείς τους, είπε πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα παιδιά τους.


Τον χαιρετισμό του Α/ΓΕΣ ανέγνωσε ο Δ/ντης Πεζικού, ενώ ο Υπαρχηγός της ΕΦ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει για την Εθνική Φρουρά η στελέχωση των Μονάδων της με εφέδρους Αξιωματικούς οι οποίοι προέρχονται από την ιστορική ΣΕΑΠ.

Αμέσως μετά την επίδοση των διπλωμάτων στους ΔΕΑ, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρωτεύσαντα Δόκιμο Έφεδρο Αξιωματικό Αθανάσιο Μαρταβαντζή, ο οποίος στη συνέχεια, κατέθεσε και το στεφάνι της 2019 Γ΄ ΕΣΣΟ, στο μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού.

Η τελετή στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Γρηγόρη Αυξεντίου και με την παρέλαση των νέων Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών.

ΠΗΓΗ: http://defenceline.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ