2019-12-09 09:11:50
Φωτογραφία για Έρχονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ασθενείς! Οι δεσμεύσεις Κικίλια
Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Δεσμεύεις ότι θα δοθούν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, διατυπώνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, με το νομοσχέδιο που προωθείται για τη δημόσια υγεία, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον Ιανουάριο στη Βουλή (οι αρχικές του δηλώσεις μιλούσαν για Δεκέμβριο), θα δοθεί η δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις στους πολίτες ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα βασικές ασθένειες.

Τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις επανέλαβε σε άλλη μία συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (Στο Βήμα), μιλώντας για screening των κύριων αιτιών νοσηρότητας και πρώιμης θνησιμότητας, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα νεοπλάσματα, μέχρι τις πνευμονοπάθειες και το σακχαρώδη διαβήτη.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε περιγράψει πριν λίγο καιρό: «Κικίλιας: Πως θα γίνονται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία με τη συμβολή ιδιωτών!»


Στις προληπτικές εξετάσεις που αναμένεται να περιγράφονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, εκτιμάται σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, ότι θα υπάρχει και εμπλοκή ιδιωτών στα νοσοκομεία ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν τα απαραίτητα μηχανήματα.

Εξετάσεις με ιδιώτες;

Άλλωστε είναι γνωστό ότι σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία με το περιορισμένο προσωπικό που διαθέτουν, δεν προλαβαίνουν να πραγματοποιήσουν ούτε τις αναγκαίες εξετάσεις στους ασθενείς που φθάνουν στην πόρτα του ΕΣΥ. Χωρίς να υπολογίσει κανείς ότι σε πολλά νοσοκομεία τα μηχανήματα λόγω έλλειψης συντήρησης ή και παλαιότητας, παρουσιάζουν συχνές βλάβες ή δεν λειτουργούν καθόλου.

Προς ώρας το σενάριο που ήθελε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενισχύει τα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις προκειμένου να τις πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι δωρεάν, δεν επιβεβαιώνεται δεδομένου ότι τα χρήματα για τις εξετάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ είναι ούτως ή άλλως περιορισμένα με αποτέλεσμα τα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα να υποχρεώνονται σε εξαντλητικές εκπτώσεις και επιστροφές.

Να σημειωθεί ότι οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στους πολίτες περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, με τη διευκρίνηση μάλιστα ότι θα ενημερώνονταν με sms για το χρόνο διεξαγωγής τους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ