2019-12-09 13:22:46
Φωτογραφία για Viral Ποιο θρυλικό συγκρότημα δέχτηκε την απόρριψη προτού κατακτήσει την κορυφή
«Η μουσική με κιθάρες είναι πλέον εκτός μόδας» - Έτσι απέρριψαν τους Beatles στο πρώτο δοκιμαστικό

Την Πρωτοχρονιά του 1962, μια τότε άγνωστη μπάντα με όνομα «Beatles» παρουσίασε 15 τραγούδια στη βρετανική δισκογραφική Decca Records. Το συγκρότημα πίστευε ότι η ακρόαση θα τους έφερνε το πολυπόθητο συμβόλαιο.

Και όμως! Η δισκογραφική τους απέρριψε!

Ακόμα, βέβαια, είναι προς συζήτηση το αν η Decca Records απέρριψε τους Beatles ή οι Beatles απέρριψαν μια προσφορά από τη Decca.

Σε μια συνάντηση του μάνατζερ των Beatles, Μπράιαν Επστάιν, ο προϊστάμενος της Decca, Ντικ Ρόου είπε την περίφημη πλέον φράση:

«Κύριε Επστάιν, ο ήχος τους δεν μας αρέσει. Η μουσική με κιθάρες είναι πλέον εκτός μόδας».

Το σχόλιο σχετικά με τη μουσική με κιθάρες είναι παράξενο, καθώς ο Ρόου αμέσως μετά αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο με ένα άλλο συγκρότημα με κιθάρες, τους Tremeloes. Είναι όμως πιθανό το συγκρότημα να μην κατάφερε να δείξει τα χαρίσματά του κατά την ακρόαση. Ήταν κουρασμένοι, ενώ το υλικό που είχε διαλέξει ο Επστάιν ίσως να μην ήταν το καλύτερο. Άλλωστε οι Beatles δεν ήταν ακόμα οι επαγγελματίες, πειθαρχημένοι και με προσεγμένη εμφάνιση μουσικοί που έγιναν αργότερα υπό την καθοδήγηση του Επστάιν.


Ο μάνατζερ δεν απογοητεύτηκε από την απόρριψη της Decca και συνέχισε να αναζητά δισκογραφική εταιρεία. Προσέγγισε τη μεγαλύτερη δισκογραφική του Ηνωμένου Βασιλείου, την ΕΜΙ, αλλά και αυτοί αρχικά απέρριψαν το συγκρότημα. Τελικά, το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο των Beatles θα γινόταν πραγματικότητα μόνο όταν ο Τζορτζ Μάρτιν, παραγωγός στη θυγατρική εταιρεία Parlaphone της Decca, άκουγε το δοκιμαστικό που είχαν ηχογραφήσει στο στούντιο της Decca. Όπως αποδείχτηκε τελικά, η ακρόαση δεν ήταν πλήρης αποτυχία.

Τώρα, το Sotheby’s στο Λονδίνο θα δημοπρατήσει το demo της ακρόασης της Decca, εκτιμώντας ότι θα πουληθεί περίπου από 65.000 έως 90.000 δολάρια.

Το demo περιλαμβάνει τα τραγούδια “Money,” “The Sheik of the Araby,” “September in the Rain,” “Three Cool Cats” and “Like Dreamers Do”.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ