2019-12-09 20:11:12
Φωτογραφία για Ρωσία: Αποκλείστηκε από όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις για τέσσερα χρόνια
Με απόφαση της WADA για το σκάνδαλο με το ντόπινγκ -

Η Ρωσία δεν θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και το Μουντιάλ του Κατάρ

Αποκλεισμό τεσσάρων ετών από όλες τις μεγάλες αθλητικές οργανώσεις επέβαλε στη Ρωσία η Παγκόσμια Υπηρεσία κατά του Ντόπινγκ (WADA).

Πρακτικά η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η Ρωσία δεν θα εμφανιστεί ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, ούτε στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Ωστόσο, όσοι Ρώσοι αθλητές μπορούνε να αποδείξουν ότι δεν σχετίζονται με το σκάνδαλο ντόπινγκ, για το οποίο επιβλήθηκε η βαριά τιμωρία, θα μπορούν να αγωνιστούν υπό ουδέτερη σημαία.

Η απόφαση της WADA ήταν ομόφωνη και ελήφθη μετά από συνεδρίαση το πρωί της Δευτέρας στη Λωζάννη.

Είχε προηγηθεί η απόφαση κατά της Ρωσίκης υπηρεσίας αντιντόπινγκ επειδή υπέβαλε «πειραγμένα» στοιχεία στους ερευνητές της WADA τον Ιανουάριο του 2019.

Η Ρωσία έχει στη διάθεσή της 21 ημέρες για να υποβάλει ένσταση κα΄τα της απόφασης στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο.

Η Ρωσία, ωστόσο, θα μπορέσει να λάβει μέρος στο Euro 2020, στο οποίο η Αγία Πετρούπολη είναι μια από τις χώρες στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες, καθώς η UEFA δεν θεωρείται οργανισμός διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είχαν αγωνιστεί υπό ουδέτερη σημαία 168 Ρώσοι αθλητές μετά τον αποκλεισμό από τους Χειμερινούς του 2014 στο Σότσι.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Geminid Meteors over Chile
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Geminid Meteors over Chile
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ