2019-12-10 09:06:47
Φωτογραφία για Φαρμακοποιοί και στα σχολεία!
Το προσεχές διάστημα, ο ΕΟΦ σε συνεργασία με τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα εκπονήσει ένα νέο πρόγραμμα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με σοβαρά προβλήματα υγείας, για παράδειγμα η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών αλλά και με γενικότερα θέματα πρόληψης όπως τα εμβόλια, τα αναβολικά, τα ηρεμιστικά και τα ναρκωτικά.

Οι ενημερωτικές καμπάνιες στο μαθητικό πληθυσμό θα πραγματοποιούνται από κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους των φαρμακοποιών σε συνεργασία με τον ΕΟΦ και το υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τα μέλη του ΠΦΣ με το νέο πρόεδρο του ΕΟΦ Δ. Φιλίππου.

Στην ίδια συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα, όπως οι ελλείψεις φαρμάκων, με τους εκπροσώπους του ΠΦΣ να ζητούν να ενταθεί το μέτρο της απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων για όσα είναι ελλειπτικά και να αποκατασταθούν οι μειωμένες ποσότητες σκευασμάτων από πολυεθνικές εταιρείες.  Ο πρόεδρος του ΕΟΦ ζήτησε τη συμβολή των Φαρμακευτικών Συλλόγων με την αποστολή στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΦ.


Ακόμη η αντιπροσωπεία του ΠΦΣ ενημερώθηκε ότι ολοκληρώνεται επιτέλους το Μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και επισημάνθηκε ότι πρέπει να προχωρήσει και το Μητρώο Συμπληρωμάτων Διατροφής και Καλλυντικών.

Για τη διάθεση προϊόντων κάνναβης προτάθηκε η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπρόσωπους του ΠΦΣ και του ΕΟΦ για να καταρτισθεί ένα ακριβές θεσμικό πλαίσιο.

www.f-kosmos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ