2019-12-10 11:59:15
Φωτογραφία για Μετά τις δηλώσεις του Στρατηγού Φλώρου για ''Σκυλιά που αλυχτάνε'' οι Τούρκοι ανέβασαν Σημαία σε νησίδα της Περιοχής Ευθύνης της 1ης Στρατιάς. Επικοινωνιακός Πόλεμος της Άγκυρας σε εξέλιξη
Του Ηλία Προύφα

Ένας επικοινωνιακός πόλεμος, βρίσκεται όπως δείχνουν τα πράγματα, σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της Άγκυρας, κυρίως μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ από την Τουρκία και τη Λιβύη και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.

Δημοσιεύματα και δηλώσεις κάνουν την εμφάνισή τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και στο διαδίκτυο, το οποίο έχει κατακλυστεί από τις τοποθετήσεις κυρίως του Τούρκου Προέδρου.

Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτουν οι Τούρκοι, πιθανόν ακόμη και τις Ένοπλες Δυνάμεις, προχώρησαν χθες σύμφωνα με το evros-news.gr στην τοποθέτηση σημαίας σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πραγγί Διδυμοτείχου, που στρατιωτικά ανήκει στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης Στρατιάς. (Διαβάστε ΕΔΩ).

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα “επικοινωνεί” με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν. 


Χθες πάντως ήταν μια δύσκολη γενικότερα ημέρα, αφού η Λιβύη έθεσε σε ισχύ τη συμφωνία με την Τουρκία, ενώ η Λιβυκή βουλή την κατήγγειλε στον ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα Τουρκικά ΜΜΕ, όπως αναφέρουν Ελληνικές ιστοσελίδες (Διαβάστε ΕΔΩ), έσταζαν μίσος κατά του Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος μιλώντας στα Γιάννενα(Διαβάστε και δείτε το βίντεο ΕΔΩ), έκανε πύρινες δηλώσεις με αποδέκτη την Τουρκία, λέγοντας χαρακτηριστικά: ''Τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε. Συνήθως σκυλιά που φωνάζουν δεν δαγκώνουν. Να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι. Άμα το σκυλί κόψει λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια» είπε για να συμπληρώσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες''.

Να σημειώσουμε και αυτό είναι το σημαντικό, ότι την ίδια ημέρα που Τουρκικές ιστοσελίδες, καταφερόταν εναντίον του Στρατηγού Φλώρου, Τούρκοι στρατιώτες, αστυνομικοί ή πολίτες, ανέβασαν το πιθανότερο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, την Τουρκική σημαία στη νησίδα, η οποία ανήκει στρατιωτικά, στην περιοχή ευθύνης της 1ης Στρατιάς.

Δε γνωρίζουμε πιο ακριβώς είναι το σχέδιο της Άγκυρας στον Έβρο και εάν τα τελευταία γεγονότα με την τοποθέτηση της σημαίας και τις δηλώσεις του Στρατηγού Φλώρου, έχουν μεταξύ τους σχέση, κάτι που δεν μπορεί όμως και να αποκλειστεί. 

Το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει στο παιγνίδι της προπαγάνδας, κάτι που θα συνεχιστεί και πιθανόν θα ενταθεί ''χοντραίνοντας'' επικίνδυνα το παιγνίδι...
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ