2019-12-11 10:00:25
Φωτογραφία για Νέο σεμινάριο υποκριτικής: η αναπνοή του ήρωα από τον Παναγιώτη Καποδίστρια στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa
Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική: η αναπνοή του ήρωα» με καθηγητή τον Παναγιώτη Καποδίστρια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Μήπως ήρθε η ώρα… να ανέβεις στη θεατρική σκηνή;

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, θα ξεκινήσουμε με την πρώτη γνωριμία στα μυστικά της σωστής (διαφραγματικής) αναπνοής και της ορθοφωνικής εκφοράς του λόγου. Στη συνέχεια θα μάθουμε να αναπαράγουμε και να επεξεργαζόμαστε τη συναισθηματική νοημοσύνη μας, χρησιμοποιώντας ως βάση δεδομένων τις προσωπικές μας εμπειρίες, για την ανάγκη του κάθε θεατρικού χαρακτήρα.

Μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, θα εξερευνήσουμε τον εαυτό μας και τον ήρωα που θέλουμε να αναπαράγουμε, στα βαθύτερά τους μονοπάτια. Με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου και της ανάπτυξης του ημερολογίου του ήρωα, θα εστιάσουμε στη βαθύτερη προσωπικότητά του, θα κατανοήσουμε τις αντιδράσεις του και το κάτω κείμενο της ομιλίας του. Στη συνέχεια θα μάθουμε να προσαρμόζουμε τη φωνή του κάθε ήρωα πάνω στη φωνή μας και θα βάλουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία της προσωπικής του αναπνοής.


Μέσα από τις τεχνικές της κωμωδίας και της κωμικής ατάκας, θα χαλιναγωγήσουμε τις εκφράσεις και τις αντιδράσεις μας, θα μάθουμε να ανταποκρινόμαστε στους θεατές και να δημιουργούμε ρυθμό με τις εσωτερικές και εξωτερικές μας παύσεις.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:

Βασικές τεχνικές διαφραγματικής αναπνοήςΑρχές ορθοφωνίαςΕκφορά του λόγουΈνταση του ήχουΤεχνική αναπαραγωγής συναισθημάτωνΑσκήσεις αυτοσχεδιασμού: εξερεύνηση προσωπικότητας του ήρωαΑυτόματη γραφή / ανάγνωσηΑναζήτηση και καταγραφή βιογραφικού του ήρωαΑναζήτηση και καταγραφή ημερολογίου του ήρωαΑναζήτηση και καταγραφή συνθηκών σκηνής και ρόλου (τα έξι ερωτήματα του ηθοποιού)Εναλλαγή συνθηκώνΕσωτερικός και εξωτερικός ρυθμόςΔιερεύνηση της αλήθειας του ήρωαΑναζήτηση, καταγραφή και αναπαραγωγή αναπνοής και φωνητικής τοποθέτησης του ήρωαΑνάπτυξη ομαδικότηταςΦαντασία και δημιουργικότητα

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τετάρτη 20:00-22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο e-mail: [email protected]

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ:https://tabula.gr/NEW/?page_id=19470

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ