2019-12-11 12:55:08
Φωτογραφία για Η Φώφη, το νέο Πασοκ που κρύβεται στο Κιναλ και το ΠΟΤΑΜΙ, που το πήρε ο ποταμός…
«Ναι, ναι, α μπράβο, ύστερα ακούς, μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί, ότι ότι ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι, ε και εμείς ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε, ε δε θέλουμε και εμείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε είπαμε αυτό που θέλουμε, άμα δεν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει δεν, ούτε και εμείς θέλουμε μετά είπαν αυτοί πάλι ότι, ξέρετε εμείς λέει θέλουμε να γίνει, ε εμείς, όμως, μετά δε δεχθήκαμε μετά από όλα αυτά και είπαμε να γίνει μετά το παιχνίδι, όποτε το ορίσει η ΠΑΕ. Αυτό, ακριβώς, τίποτα άλλο!!!»

… η θρυλική αυτή δήλωση-απάντηση έγινε το 2013 από τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού Θωμά Μάτσιο, σε ερώτηση δημοσιογράφου, «γιατί δεν υποχώρησαν και οι δύο πλευρές και έκτοτε παραμένει οδηγός και πρότυπο των εξελίξεων στην Κεντροαριστερά.

Μια συνταρακτική είδηση έπεσε σαν κεραυνός επάνω στα κεφάλια όλων μας, μια είδηση που ήρθε σαν το μαύρο πουλί, που κουτσουλάει αμέριμνους περαστικούς, έτσι δίχως λόγο και αιτία.


«Την αναστολή λειτουργίας του Κινήματος αποφάσισε η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων μετά από πολύωρη συνεδρίαση των μελών της, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες εθελοντές και φίλοι του Ποταμιού. Συγκεκριμένα, υπέρ της αναστολής ψήφισε το 63% των μελών που συμμετείχαν στη ψηφοφορία, ενώ κατά της αναστολής ψήφισε το 36%».

Μαύρα τα μαντάτα, μεγάλη και ιστορική μέρα για τον θρυλικό άνθρωπο με το σακίδιο τον πρόεδρο Σταύρο, που συγκινημένος δήλωσε:

«Αναστέλλουμε σήμερα τη λειτουργία μας. Παραμερίζουμε τον εγωισμό μας και στέλνουμε ένα μήνυμα στους 86 χιλιάδες πολίτες που μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Αλλά και στους 377 χιλιάδες πολίτες που σκίρτησαν μαζί μας την Άνοιξη του ’15. Τους ζητάμε να μην χάσουν αυτό που τους έκανε Ποτάμι. Τους ζητάμε να σκεφθούν αυτά που καταφέραμε. Τα παλιά συνθήματα, οι ρηχές αντιπαραθέσεις, οι αφορισμοί, οι κοκορομαχίες, τα εξυπνακίστικα σχόλια δεν είναι πολιτική. Τους ζητάμε, λοιπόν, να βάζουν ψηλά τον πήχη, για τους πολιτικούς. Τους ζητάμε να διεκδικούν, ειλικρίνεια, ευθύτητα, αλήθεια! Ο σπόρος που ρίξαμε, θα φυτρώσει ξανά».

Αυτό το τελευταίο μάλλον σαν απειλή μάς φαίνεται. Δηλαδή πως θα φυτρώσει ξανά, τί σκαρφίζεται ο πρόεδρος Σταύρος, τί θα απογίνουν τελικά αυτοί που «σκίρτησαν» μαζί του την Άνοιξη του ’15; Τί γνωρίζει ο πρόεδρος; Τί σημαίνει το ότι τους ζητάει «να μην χάσουν αυτό που τους έκανε Ποτάμι»;

Μα καλά την Άνοιξη του 2015, όλοι την θυμούνται με τις χειρότερες εντυπώσεις. Μήπως θα έχουμε πάλι τα ίδια; Αυτό ελπίζει ο πρόεδρος Σταύρος για να ξαναέρθει στα πολιτικά πράγματα; Και να ήταν μόνος αυτός!

Η πρόεδρος Φώφη θα μείνει στο τιμόνι του Κιναλ, που μέσα του είναι το Πασοκ, το οποίον ορισμένοι σαν τον Γερουλάνο, θέλουν να βγει μόνο του, δηλαδή να ανοίξει το αυγότσουφλό του και να εμφανιστεί το όλον Πασοκ, δηλαδή μόνο Πασοκ, και τίποτα άλλο, στην τρέλα, μόνο Πασοκ Η Φώφη, όμως, η Φωφάρα, η Φωφίκο άντεξε και δεν υπέκυψε σ’ αυτήν την παλινδρόμηση, δηλαδή λίγο μπροστά με την Ελιά και με τον Βενιζέλο μαζί, λίγο πίσω με την ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη Παπανδρέου, λίγο εμπρός την ΔΗΣΥ, και πάλι πίσω χωρίς τον Βενιζέλο και πάλι εμπρός με τον ΚΙΝΑΛ. Το Πασοκ θα είναι σαν ένα αόρατο κέλυφος, δίχως μέλη, δίχως συνέδρους, δεν θα έχει όργανα ούτε μέλη. Μόνο Φώφη μέχρι το 2021 και όποιος αντέξει, μάλλον κανείς…

Φώφη, έλεος, έστω να μείνεις για πάντα πρόεδρος δεν αντέχουμε άλλες διεργασίες, έλεος…

Λ.

https://anarchypress.wordpress.com/2019/12/10/%ce%b7-%cf%86%cf%8e%cf%86%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%81%cf%8d%ce%b2%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b9/
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ