2019-12-11 20:15:55
Φωτογραφία για 5 τρόποι για να τρώνε τα παιδιά ό,τι τους σερβίρεις
Μήπως κι ο δικός σου μπόμπιρας αρνείται πεισματικά να φάει οτιδήποτε πράσινο και υγιεινό και ζητάει σε μόνιμη βάση μπιφτέκια και μακαρόνια; Καταρχάς μην πανικοβάλεσαι!

Υπάρχει τρόπος να κάνεις ακόμα και το πιο δύσκολο παιδί να φάει ό,τι του σερβίρεις! 1. Παίξ’ το αδιάφορη

Μην προσπαθείς να τα ξεγελάσεις λέγοντάς τους ότι το μπρόκολο που βλέπουν στο πιάτο τους θα είναι κάτι το εξαιρετικό. Άπλα άσε το πιάτο στο τραπέζι και άφησε το παιδί να το επεξεργαστεί. Ακόμα και αν δεν το φάει όλο, το σίγουρο είναι ότι θα το δοκιμάσει.

2. Αν θέλει να φάει, θα φάει

Μην κυνηγάς το παιδί γύρω γύρω από το τραπέζι προκειμένου να φάει. Απλά ανακοίνωσέ του ότι σήμερα η οικογένεια τρώει αυτό το φαγητό. Εάν θέλει μπορεί να φάει, διαφορετικά μπορεί να φάει αύριο πάλι. Όχι, το παιδί σου δεν πρόκειται να λιμοκτονήσει. Ίσως κάνει για λίγο το δύσκολο και μόλις νιώσει την κοιλιά του να γουργουρίζει, πίστεψέ μας, θα φάει ό,τι του σερβίρεις!


3. Βάλε φαντασία

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα: Σέρβιρε τις φακές στο πιάτο με τον αγαπημένο τους ήρωα, φτιάξε φατσούλες με τα λαχανικά ή ακολούθησε το παράδειγμα της δικής μου μητέρας και κάνε το φαγητό παιχνίδι. Η μαμά μου πάντα διοργάνωνε «διαγωνισμό» για το ποιος θα βρει το μωρό μπάμια (δηλαδή τη μικρότερη μπάμια) στο πιάτο ώστε να τρώμε όλο το φαγητό μας ή άλλαζε τα ονόματα των τροφών, βαφτίζοντας για παράδειγμα τα μπουκετάκια απ’ το μπρόκολο, δεντράκια.

4. Κορόιδεψέ τα

Εάν αρνούνται να φάνε οτιδήποτε υγιεινό, κρύψε θρεπτικές τροφές σε πιάτα που αγαπάνε. Πρόσθεσε λαχανικά στα κεφτεδάκια, βρώμη στις σούπες και φρούτα στα γλυκά.

5. Δώσε το καλό παράδειγμα

Τα παιδιά μιμούνται ακριβώς τι κάνουμε. Εάν λοιπόν εσύ τρως πατάτες τηγανητές, μην περιμένεις το μικρό σου να φάει όσπρια. Δείξ’ του πόσο πολύ λατρεύεις να τρέφεσαι υγιεινά και πιστέψτε μας θα παρακαλάει για λίγο ακόμα κουνουπίδι.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ