2019-12-11 21:38:12
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ενέκρινε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας
«Η Τουρκία έχει παρεκκλίνει και κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από το παρελθόν»

τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής, ο Ρεπουμπλικανός Τζιμ Ρις - Η Επιτροπή στέλνει την υπόθεση, με ψήφους 18-4, στο σύνολο της Γερουσίας για ψηφοφορία

Επιτροπή της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε την Τετάρτη τη νομοθεσία για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, μετά την επιχείρησή της στη βόρεια Συρία και την απόφασή της να προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, στην τελευταία κίνηση που έχει σαν στόχο για να ωθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθήσει πιο σκληρή γραμμή εναντίον της Άγκυρας.

Η Ρεπουμπλικανική Επιτροπή της Γερουσίας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις αποφάσισε με ψήφους 18 υπέρ και 4 κατά να στείλει την «Προώθηση της Αμερικανικής Εθνικής Ασφάλειας και την Πρόληψη της Αναζωπύρωσης των Πράξεων του ISIS του 2019» για ψηφοφορία από το σύνολο της Γερουσίας.


«Τώρα είναι η ώρα να συγκεντρωθεί η Γερουσία και να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να αλλάξει τη συμπεριφορά της Τουρκίας», δήλωσε ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος του πάνελ της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ένας άλλος Ρεπουμπλικανός, ο γερουσιαστής Rand Paul, στάθηκε κατά του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Τράμπ αντιτίθεται σε αυτό γιατί θα αποδυνάμωνε την εξουσία του προέδρου και θα δημιουργούσε δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε θέματα, όπως η αγορά των S-400 και οι επιχειρήσεις στη Συρία.

Άλλοι γερουσιαστές διαφώνησαν έντονα μαζί του. Άλλοί νομοθέτες, από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, καθώς και Δημοκρατικοί, εξέφρασαν τον θυμό τους με την αγορά των S-400 που πραγματοίησαν οι Τούρκοι από τους Ρώσους, την οποία θεωρούν ως απειλή για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Είναι επίσης εξαγριωμένοι για την επίθεση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων μαχητών στη Συρία, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα πολεμούσαν μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτή δεν είναι μια μικρή αντιπαράθεση με τη συγκεκριμένη χώρα. Πρόκειται για μια παρέκκλιση από αυτή τη χώρα, την Τουρκία, για να προχωρήσει σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από ό, τι έκανε στο παρελθόν» ανέφερε ο Ρις. «Έχουν μπλεχτεί σε θέματα δικά μας, καθώς και σε θέματα άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ