2019-12-11 21:50:49
Φωτογραφία για Παραίτηση μέλους Δ.Σ της ΠΟΜΕΝΣ
Σεβαστό ΔΣ, 

Θα ήθελα να θέσω στην διάθεση σου την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ.

Θεωρώ ότι πλέον τόσο ως Ομοσπονδία όσο και ως ΔΣ / όργανο αυτής, έχουμε σταδιακά απωλέσει δυναμική και κύρος έναντι των μελών μας, των υπολοίπων κοινωνικών φορέων αλλά και έναντι της πολιτικής και της στρατιωτικής Ηγεσίας. Πώς άλλωστε μπορεί να ερμηνευθεί το ότι σχεδόν όλοι οι κοινωνικοί φορείς στρατιωτικού ενδιαφέροντος (Ομοσπονδίες αποστράτων και εν ενεργεία) δείχνουν να συστρατεύονται ενάντια στις επιλογές και τις συμπεριφορές που υιοθετεί άλλοτε η ίδια η Ομοσπονδία και αλλοτε φυσικά πρόσωπα μέσα από αυτήν, τα οποία, αν και θα έπρεπε κάποιες φορές  να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις με  εσωτερικές διεργασίες, ουδέποτε αυτό συνέβη; Με λίγα λόγια τις επιδιώκαμε ως συμπεριφορές !? 

Οι εξελίξεις μας έχουν ξεπεράσει και απομείναμε να χάσκουμε ενώπιον τους αφήνοντας  πρόσωπα να συμπεριφέρονται ως αυτά να διοικούν και να καθορίζουν τις επίσημες θέσεις μας και όχι το ΔΣ
. Αναφέρομαι στις δημόσιες τοποθετήσεις οι οποίες ήρθαν στο φως τελευταία και προκάλεσαν την αντίδραση πολιτικών και κοινωνικών φορέων. Είχαν έγκριση οι συγκεκριμένοι κύριοι από το ΔΣ για να εκφραστούν με το συγκεκριμένο περιεχόμενο των λόγων τους κατά τις τελευταίες ημέρες; Οπωσδήποτε όχι! Η ζημιά όμως για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς έγινε! Η εικόνα μας γίνεται όλο και πιο αλγεινή και φαιδρή εξαιτίας τέτοιων ενεργειών, οι οποίες σαφώς δεν με βρίσκουν σύμφωνο και μου προκαλούν αίσθημα ντροπής και αμηχανίας. Δεν ονειρευόμουν έτσι την θεσμική εκπροσώπηση!

Πριν από λίγες εβδομάδες παραιτήθηκα από Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ όχι γιατί δεν ήθελα να συνεισφέρω άλλο στον θεσμό, κάθε άλλο, αλλά γιατί πίστευα και πιστεύω ότι οι χειρισμοί σε βάρος του κυρίου Ντιντιού και της Ένωσης της Λάρισας ήταν τουλάχιστον απαράδεκτοι! Δεν μπορεί μια Ένωση να καλεί ανοιχτά σε Ημερίδα της, όλους τους φορείς και όλα τα πρόσωπα να προασπίσουν τα συμφέροντα των εξ ΑΣΣΥ στελεχών, την ιστορία των σχολών τους και πολύ περισσότερο το μέλλον των αποφοίτων τους και η Ομοσπονδία ΠΟΜΕΝΣ, σε αντίθετο μήκος κύματος να την καλεί μέσω του ΔΣ της σε πειθαρχικό συμβούλιο γιατί υπήρχε κάποια "υποψία" -κατά την διοργάνωση αυτής της Ημερίδας- για κάτι που μόνο οι εισηγητές του κατανοούν. Επιπρόσθετα για ποιες Δημόσιες Σχέσεις ΠΟΜΕΝΣ μπορούσε εφεξης να γίνει λόγος όταν ότι χτιζόταν την ημέρα από την εν λόγω Αντιπροεδρία το "βράδυ" γκρεμιζόταν από αποφάσεις για αγωγές και εξώδικα έναντι φορέων του Τύπου;

Σε κάθε περίπτωση, ουδέποτε ευργετήθηκα από κανένα προνόμιο ως μέλος του ΔΣ. Γνωρίζετε πολύ καλά, αν και ήμουν μέλος Οργάνου (ΔΣ) της Ομοσπονδίας μετατέθηκα παρά την πρόβλεψη του νόμου το περασμένο καλοκαίρι. Σε ποιες ενέργειες προέβει επίσημα η Ομοσπονδία μας για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση; Αντίθετα, όταν παραιτήθηκα  από Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων έλαβα ειρωνικό email από επίσημο όργανο της Ομοσπονδίας και με επιμονή του για άμεση απάντηση! Σύμφωνα δε με το οποίο ερωτήθηκα αν παραιτούμε επίσης από μέλος του ΔΣ και των προνομίων που αυτό παρέχει (αμετάθετο)!?

Αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να ενδώσω στον κλαυσίγελο με γέλια για την αστοχία ή με δάκρυα για την κατάντια, όντας ήδη με υλοποιημένη μετάθεση ... 

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για άλλα που δεν χρίζουν αναφοράς, θέτω τον εαυτό μου εκτός ΔΣ ΠΟΜΕΝΣ. 

Κρατάω τις καλές στιγμές και είμαι βεβαίως πλέον οτι προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις μέσα από την ιδιότητα μου ως μέλος του ΔΣ να αλλάξει η πορεία που έχει πάρει το καράβι που λέγεται ΠΟΜΕΝΣ, όμως η κατάσταση γίνεται όλο και περισσότερο μη αναστρέψιμη με απρόβλεπτες συνέπειες για τα συμφέροντα των μελών μας.

Καλοπροαίρετα και με την παρότρυνση μου για την λήψη των ενδεδειγμένων ενεργειών, παρακαλώ θεωρείστε την παραίτηση μου ως καμπανάκι για αλλαγή ρότας.

Πράπας Αξέξανδρος
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ