2019-12-12 15:00:31
Φωτογραφία για Η «Διδώ» έφερε καταστροφικό χαλάζι σε Κρήτη και Ρόδο – Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες
Πληγές σε πολλές περιοχές της χώρας αφήνει το πέρασμα της κακοκαιρίας "Διδώ".

Πληγές σε πολλές περιοχές της χώρας αφήνει το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διδώ».

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία έφερε χοντρό χαλάζι στην Κρήτη με αποτέλεσμα να προκαλέσει καταστροφές σε θερμοκήπια, ενώ στη Ρόδο σημειώθηκαν πλημμύρες και μικρή χαλαζόπτωση.

Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Ελλάδα ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε λόγω βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων, σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Καταστροφικό χαλάζι στα Χανιά

Αργά το βράδυ της Τετάρτης πυκνό χαλάζι έπληξε το Σέλινο Χανίων και κυρίως την περιοχή της Κουντούρας, καθώς η κακοκαιρία «Διδώ» συνεχίζει το πέρασμά της από την Κρήτη.

Λίγες ώρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα γύρω στις 3 τη νύχτα, ανάλογα φαινόμενα σημειώθηκαν στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου. Η χαλαζόπτωση που έπληξε το Μεσοχωριό στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων ήταν τόσο σφοδρή που οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στα Καλύβια, σύμφωνα με σχετικές αναφορές.


Πολλοί κάτοικοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν την ανησυχία τους για τις καλλιέργειές τους, εν μέσω συγκομιδής ελιών και παραγωγής ελαιολάδου.

Πλημμύρες αλλά και χαλάζι στην Ρόδο

Στο «Νησί των Ιπποτών» η «Διδώ» έριξε πολλή βροχή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμύρες. Τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή Τσαΐρι και προς το αεροδρόμιο, στην Φανερωμένη και σε άλλα σημεία της πόλης.

Ωστόσο, οι ζημιές, σύμφωνα με τους αρμόδιους, ήταν περιορισμένες, ενώ όλος ο μηχανισμός ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από την Τρίτη, ώστε να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία.

«Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν πολλές ζημιές ή σοβαρά περιστατικά» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

Πάντως, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση στην Ρόδο που κράτησε αρκετή ώρα ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση ιδιαιτέρως στην περιοχή Κοσκινού και στο Φαληράκι.

Καταγράφηκαν αρκετά προβλήματα σε κεντρικές οδούς και στους δρόμους της πόλης, που μετατράπηκαν (κυριολεκτικά) σε ποτάμια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 24 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 6 κλήσεις για διάσωση 10 ατόμων που ήταν εγκλωβισμένα σε οχήματα, ενώ υπήρξε και ένας απεγκλωβισμός από ανελκυστήρα.

Χιόνια και παγετός στην Ημαθία

Λόγω του χιονιού και του παγετού, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα επαρχιακών δρόμων του νομού Ημαθίας, συγκεκριμένα στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης από το 93ο χιλιόμετρο έως τα όρια με το νομό Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου από το 19ο χλμ έως το χιονοδρομικό κέντρο. Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί από το 9οχλμ της επαρχιακής οδού Νάουσας – Σελίου και από το 10ο χλμ στον επαρχιακό δρόμο Νάουσας -Τριών Πέντε Πηγαδιών.

Στα λευκά ντύθηκε και η Βασιλίτσα Γρεβενών εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών.

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, το ύψος της χιονόστρωσης έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ