2019-12-12 20:15:00
Φωτογραφία για Σάλος για την Κασιμάτη: Ήταν ατυχής αστεϊσμός το «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» λέει τώρα η βουλευτής
Είχε προηγηθεί παρέμβαση Τασούλα που της ζήτησε να κατεβάσει το σχόλιό της για τους

αστυνομικούς - Μήνυση από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Να ανασκευάσει την ανάρτησή της, στην οποία συμπεριέλαβε το σύνθημα «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι», επιχειρεί με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β Πειραιά Νίνα Κασιμάτη μετά και τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Σε δήλωσή της η κυρία Κασιμάτη αναφέρει ότι: «Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς».


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι: «Η ΝΔ, σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην "αναγκαστικότητα του ξύλου" μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς τη μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους».

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής όπου ζητούσε από τη βουλευτή να ανακαλέσει τις αναρτήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας είχε τηλεφωνική συνομιλία με την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και της ανέφερε ότι η ανάρτηση της κ. Κασιμάτη είναι απαράδεκτη. Κάλεσε δε την γραμματέα της ΚΟ να ζητήσει από τη βουλευτή να ανακαλέσει.

Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ με αφορμή το υβριστικό σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη σε προφίλ διαδικτυακού της φίλου στο facebook, στο οποίο έγραψε «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι».

«Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της.

Μήνυση κατά Κασιμάτη από Γερακαράκο

Η ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Η ΠΟΑΣΥ κάλεσε τη βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη και στη συνέχει προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης.

H μήνυση του κ. Γερακαράκου κατατέθηκε στις 09:30 το πρωί στο Α.Τ Δημοτικού Θεάτρου και αναφέρεται στις δηλώσεις της κυρίας Κασιμάτη «μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι» αναφέροντας μάλιστα ότι εν λόγω χαρακτηρισμός είναι χυδαίος και προσβλητικός ζητώντας να εξεταστούν από τη δικαιοσύνη, ενώ κλείνοντας ζητά την ποινική δίωξη της Νίνας Κασιμάτη.

Στο κείμενο της μήνυσης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κύριος Γερακαράκος ότι με έκπληξη διάβασε την ανάρτηση της κυρίας Κασιμάτη.

Είναι όπως αναφέρει «η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες φράσεις εκπορεύονται από ένα πρόσωπο γνωστό έχοντας βεβαίως, λόγω της ιδιότητας του και λαϊκό έρεισμα αλλά και ακροατήριο».

Ο κύριος Γερακαράκος ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη «να εξεταστούν αυτές οι προσβλητικές, χυδαίες και υποτιμητικές φράσεις».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ