2019-12-13 04:34:45
Φωτογραφία για Φωτογράφιση ιπτάμενου δίσκου στην Ισπανία, το 1957…
Μοιραστείτε το άρθρο

Η απογευματινή εφημερίδα “Ινφορμαθιόν” της Μαδρίτης δημοσίευσε στις 19 Νοεμβρίου του 1957, στην πρώτη της σελίδα, τρεις φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους ενός ιπτάμενου δίσκου, οι οποίες λήφθηκαν από φωτορεπόρτερ του εντύπου το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, κοντά στο Εσκοριάλ, 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ισπανικής πρωτεύουσας.



Η εφημερίδα, εκτός των φωτογραφιών, οι οποίες απεικόνιζαν το φωτεινό αντικείμενο, δίνοντας την εντύπωση ότι κινούνταν, δημοσίευε και την ακόλουθη αφήγηση του φωτογράφου, καθώς και του βοηθού του:

“Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, μεταξύ 7:00 και 7:30 μ.μ, επιστρέφαμε με το αυτοκίνητο προς τη Μαδρίτη, όταν σε απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων από το Εσκοριάλ αντιληφθήκαμε στον ουρανό ένα μυστηριώδες Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο.

Σταματήσαμε στην άκρη του δρόμου και κατεβήκαμε ταραγμένοι. Η παράδοξη πτητική μηχανή εξέπεμπε ένα εξαιρετικά λαμπρό φως και φαινόταν να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της, όπως ακριβώς ένας τροχός γύρω από τον άξονά του.

Όταν βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 περίπου μέτρων από τη θέση μας, έλαβε τη μορφή μιας τεράστιας ελλειψοειδούς σφαίρας και έμοιαζε σαν μπάλα του ράγκμπι. Το ύψος του άγνωστου αντικειμένου μας φάνηκε ότι ήταν ίσο με μια πενταώροφη οικία.

Αν και σαστισμένοι, προλάβαμε να τραβήξουμε γρήγορα μερικές φωτογραφίες. Το ιπτάμενο αντικείμενο παρέμεινε για ένα-δυο λεπτά πάνω από τον δρόμο, διαγράφοντας ακανόνιστους κύκλους στον αέρα και κατόπιν, απομακρύνθηκε αιφνιδίως, ανεβαίνοντας ολοταχώς προς το στερέωμα”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/11/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/11/1957

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Υποβολή αξιολόγησης

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...



Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!



Μοιραστείτε το άρθρο...

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Φωτογράφιση ιπτάμενου δίσκου στην Ισπανία, το 1957 ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ