2019-12-13 08:41:45
Φωτογραφία για ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - DIY: ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ από ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Mπουκάλια από ποτά, κολώνιες γυάλινες καράφες, ακόμη και ποτήρια ή γυάλινες συσκευασίες τροφίμων, μπορούν να αποτελέσουν το βασικό υλικό για να κατασκευάσετε ιδιαίτερα πρωτότυπα φωτιστικά οροφής και κηροπήγια.

Η “κεντρική ιδέα” μπορεί να εφαρμοστεί σε δεκάδες παραλλαγές, σε ό,τι αφορά τα χρώματα και το σχήμα των μπουκαλιών που θα επιλέξετε, αλλά και τον τύπο του φωτιστικού που μπορεί να είναι από ένα απλό μπουκάλι στο οποίο θα προσαρμοστεί μια λάμπα, έως σύνθετες κατασκευές που αποτελούνται από πολλά μπουκάλια, είτε κρεμασμένα ξεχωριστά είτε προσαρμοσμένα σε μια σταθερή βάση και διακοσμημένα με διάφορα πρόσθετα στοιχεία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είναι κατασκευασμένο οποιοδήποτε γυάλινο φωτιστικό του εμπορίου.



Η μοναδική δυσκολία, σε κάθε ερασιτεχνική κατασκευή από γυαλί, είναι το κόψιμό του και ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε τέτοιου είδους δυσκολίες σε όλες τις κατασκευές, είναι η βοήθεια ενός επαγγελματία. Αφού λοιπόν επιλέξτε τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιήσετε και σημαδέψετε μ΄έναν μαρκαδόρο σε ποιο σημείο θα κοπούν, ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να τους δώσετε, σ΄ένα κατάστημα που ασχολείται με τζάμια – καθρέφτες, θα σας τα κόψουν πανεύκολα με ελάχιστο κόστος.



Υπάρχει φυσικά τρόπος να κόψετε και μόνοι σας το γυαλί, που αν τον ακολουθήσετε προσεκτικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κοπεί ολόισια, θα χρειαστεί μετά το κόψιμο να τρίψετε αρκετά με γυαλόχαρτο ώστε να λειανθεί η επιφάνεια περιμετρικά του κοψίματος και γενικά είναι μια κάποια “ταλαιπωρία” και το κόστος, ώστε να την αποφύγετε, πολύ μικρό. Δείτε εδώ πως ακριβώς γίνεται με βαμβακερό σπάγγο, λίγο ασετόν και …ένα σπίρτο.

Στα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού ή αυτά με ηλεκτρολογικά είδη, θα βρείτε έτοιμα καλώδια μαζί με ντουι για λάμπα ώστε να διαλέξετε το κατάλληλο, αν δεν τα καταφέρνετε σε αυτά ή δεν είστε σίγουροι πως θα το κάνετε σωστά, πάρτε μαζί σας το φωτιστικό και ζητήστε να σας προσαρμόσουν το καλώδιο.

Τα χρωματιστά ή βαμμένα μπουκάλια είναι πολύ εντυπωσιακά γι αυτήν την χρήση, αρκεί να λάβετε υπόψη σας πως ο φωτισμός δεν θα είναι τόσο έντονος σε σχέση με τα διαφανή, τα 3-4 ή και περισσότερα τέτοιου είδους απλά φωτιστικά κρεμασμένα όμως σε διαφορετικό ύψος πάνω από το τραπέζι της κουζίνας ή της τραπεζαρίας μια πολύ όμορφη ιδέα και τέλος, εκτός από φωτιστικά ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα γυάλινα μπουκάλια κάθε είδους ως κηροπήγια. Θα χρειαστεί μόνο να τα κόψετε και να τοποθετήσετε στο εσωτερικό τους ρεσώ, κεριά ή και μια σειρά χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, είναι πολύ εντυπωσιακά.





Via

Let's block ads! (Why?)

DIY: ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ από ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ