2019-12-13 14:48:35
Φωτογραφία για ''Τρελάθηκε'' το Τwitter με την Παρασκευή και 13
Παρασκευή και 13 σήμερα και για καποιους που πιστεύουν σε δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις η ημέρα θεωρείται γρουσούζικη με αποτέλεσμα να ''λαμβάνουν'' τα μέτρα

τους για να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα γίνεται αφού έχουν προεξοφλήσει πως ο συνδυασμός ημερομηνίας και ημέρας φτάνει για να μην πάει τίποτα καλα.

Από πού όμως ξεκίνησε αυτή η προκατάληψη; Πριν τον 19ο αιώνα, ο αριθμός 13 θεωρούνταν γενικά αριθμός που φέρνει κακή τύχη. Το ίδιο θεωρούνταν και για την Παρασκευή αν και δεν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των δύο.

Η πρώτη αναφορά στον συνδυασμό Παρασκευή και 13 φέρεται να έγινε στις αρχές του 19ου αιώνα. Πέρα από τις γραπτές αναφορές, πάντως, πολλές δημοφιλείς ιστορίες υπάρχουν σχετικά με την προέλευση της δεισιδαιμονίας: Ο Μυστικός Δείπνος, με ιστορίες ότι ο Ιούδας Ισκαριώτης ήταν ο 13ος καλεσμένος, ενώ η Σταύρωση του Ιησού συνέβη την ημέρα Παρασκευή αλλά και ότι η Εύα προσέφερε το μήλο στον Αδάμ Παρασκευή.

Η ημερομηνία έχει συνδεθεί με τους χειρότερους αστικούς μύθους κυρίως στις αγγλοσαξονικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία. Στη χώρα μας χειρότερος συνδυασμός θεωρείται αυτός της Τρίτης και 13. Παρόλα αυτά το τουίτερ έχει γεμίσει με σχόλια και φωτογραφίες χρηστών για τη σημερινή ημέρα:
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ