2019-12-13 15:51:49
Φωτογραφία για Viral  Δισεκατομμυριούχοι που δεν τελείωσαν ποτέ το… Λύκειο
Πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα δισεκατομμυριούχων που απέκτησαν φήμη και πλούτο αφότου άφησαν το σχολείο

Μπορεί να είναι διάσημοι, πετυχημένοι και πάμπλουτοι και να τους έχουμε γνωρίσει μέσα από τη δουλειά τους αλλά δεν ξέραμε πως για να ακολουθήσουν το όνειρο τους… παράτησαν το σχολείο.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα δισεκατομμυριούχων που απέκτησαν φήμη και πλούτο αφότου άφησαν το σχολείο και σήμερα βρίσκονται να κατέχουν τεράστιες βιομηχανίες όπως αυτές της μόδας, της τεχνολογίας και της μουσικής.

5. Ρίτσαρντ Μπράνσον

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 16 ετών καθώς πάλευε με την δυσλεξία. Λίγο μετά το σχολείο, ο Branson ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση, ένα φοιτητικό περιοδικό και τελικά μία δισκογραφική εταιρεία που αργότερα έγινε ο μουσικός κολοσσός, Virgin Records. Σήμερα η εταιρεία του Virgin Group επιβλέπει περίπου 500 θυγατρικές. Ο ίδιος ο Μπράνσον έχει καθαρή αξία 3,9 δισ. δολάρια.


4. Jay-Z

Ο δημοφιλής ράπερ Jay-Z παρακολούθησε το George Westinghouse Career και το Technical Education High School, αλλά δεν αποφοίτησε ποτέ. Παρόλο που ο ίδιος κατάφερε να βρει τεράστια επιτυχία μετά την εγκατάλειψη του σχολείου, ο ράπερ ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παίρνουν σοβαρά την εκπαίδευσή τους. Η περισουσία του αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

3. Φρανσουά Πινό

epa07140489 Salma Hayek and Francois-Henri Pinault arrive for the LACMA Art + Film Gala at the Los Angeles County Museum of Art in Los Angeles, California, USA, 03 November 2018. EPA/NINA PROMMER

Σύμφωνα με το Forbes, ο Πινό, ιδρυτής του πολυτελούς οίκου Kering και της εταιρείας επενδύσεων Artémis, εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 11 ετών επειδή οι συνομήλικοί του τον χλεύαζαν για το «φτωχό υπόβαθρό του». Σήμερα, έχει καθαρή αξία 33,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

2. Ζου Κούνφεϊ

Η Ζου Κούνφεϊ παράτησε το σχολείο όταν ήταν 16 ετών για να εργαστεί σε ένα εργοστάσιο παραγωγής φακών για ρολόγια. Σήμερα, είναι διευθύνων σύμβουλος της Lens Technology, μίας κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας με έδρα το Χουνάν που ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη, την κατασκευή και την πώληση προϊόντων φακών για μεγάλους κολοσσούς όπως είναι η Apple, η Samsung και η Tesla. Η περιουσία της αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 9,3 δισ. δολάρια.

1. Αμάνθιο Ορτέγα

Στην ηλικία των 14 ετών, ο Αμάνθιο Ορτέγα άφησε το σχολείο και άρχισε να κάνει δουλειές του ποδαριού για τοπικές, μικρές επιχειρήσεις. Το 1975 ίδρυσε την Zara, που κατέστη με τον καιρό ‘αυτοκρατορία’ στον χώρο της ένδυσης, επεκτεινόμενη ‘επιθετικά’ και ελέγχοντας με τον καιρό, μεγάλο μέρος της αλυσίδας προμηθευτών της. Σήμερα ο Ορτέγα είναι ο πλουσιότερος στην Ισπανία με μια περιουσία που υπολογίζεται σε 74 δισ. δολάρια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ