2019-12-13 20:00:43
Φωτογραφία για Πέντε νέες NAVTEX εντός ελληνικών και κυπριακών χωρικών υδάτων εξέδωσε η Τουρκία
Πέντε νέες ΝΑVTEX εξέδωσε η Τουρκία με εντολές για ασκήσεις σε (ελληνικές) περιοχές ανάμεσα στην Ρόδο και το Καστελόριζο, αλλά και σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας τετελεσμένων αναφορικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, το ζήτημα των υδρογονανθράκων και της ίσης μοιρασιάς τους είναι που έχει πυροδοτήσει την ένταση και τις ενέργειες των Τούρκων.

Μετά τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώσεις που στόχο έχουν να καταδείξουν ότι η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, από την οποία Τούρκοι και Λίβυοι επιχειρούν να «εξαφανίσουν» τα ελληνικά νησιά, είναι απαγορευμένη ακόμα και για τους Έλληνες, έκανε και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας. Ο Φατίχ Ντονμέζ είπε, λοιπόν, πως η Ελλάδα χρειάζεται την άδεια της Τουρκίας για οποιαδήποτε ενέργεια στην περιοχή, που σημειωτέον αποτελεί υφαλοκρηπίδα μας!


Όλες οι οδηγίες προς ναυτιλλομένους εκδόθηκαν από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας με διαφορά λίγων λεπτών και προβλέπουν στρατιωτικές ασκήσεις, σε περιοχές που εκτείνονται από περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο και νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, μέχρι και σε περιοχή στα σύνορα με το ψευδοκράτος.

Αναλυτικά οι NAVTEX

Η πρώτη (1479/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ – 3 μ.μ

Η δεύτερη (1480/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ μέχρι τις 3 μ.μ

Η τρίτη (1481/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 9 π.μ μέχρι τις 3 μ.μ

Η τέταρτη (1482/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ

Η πέμπτη (1483/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ μέχρι τις 3 μ.μ
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ