2019-12-13 22:57:58
Φωτογραφία για Ιστορική ψηφοφορία: Ανοίγει o δρόμος για πιθανή καθαίρεση του Τραμπ
Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής προωθεί στην Ολομέλεια δύο άρθρα περί καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων άνοιξε τον δρόμο για την πιθανή καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η επιτροπή, με ψήφους 23 υπέρ και 17 κατά αποφάσισε να προωθήσει στην ολομέλεια δύο άρθρα περί καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ, για κατάχρηση εξουσίας.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται ότι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως και την Τετάρτη.

Τα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν με βάση τη γραμμή του κόμματος, εισάγοντας τη διαδικασία της καθαίρεσης στο τελικό της στάδιο.

Εάν τελικά η Βουλή αποφασίσει θετικά επί των κατηγοριών, ο Τραμπ θα είναι ο τρίτος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που οδηγείται σε καθαίρεση.

Τον επόμενο χρόνο, η διαδικασία της καθαίρεσης θα μεταφερθεί στη Γερουσία. Ωστόσο πολλοί εκτιμούν ότι η πλειοψηφία, που ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους, θα ψηφίσει αρνητικά.

Τα μέλη της επιτροπής ενέκριναν τα δύο άρθρα της καθαίρεσης, κατηγορώντας τον Ντόναλντ Τραμπ με κατάχρηση εξουσίας και παρακώληση του Κογκρέσου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές κατηγορούν τους Δημοκρατικούς ότι παραβίασαν τους κανόνες της δίκαιης διαδικασίας. Ωστόσο οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει ουσία στο να ακολουθήσουν τους Ρεπουμπλικανούς, υποστηρίζοντας ότι οι απαιτήσεις τους θα καθιστούσαν άκυρη την έρευνα στο δικαστήριο.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας προς ίδιον όφελος και εις βάρος της εθνικής ασφάλειας, καθώς προσπάθησε να εκβιάσει από τον πρόεδρο της Ουκρανίας μια έρευνα κατά του Τζο Μπάιντεν.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ