2019-12-14 13:01:43
Φωτογραφία για Ένας γυναικολόγος Πρόεδρος στην πρώην ΕΣΑΝ (ΚΕΤΕΚΝΥ) για την κοστολόγηση των νοσοκομείων! Όλα τα ονόματα του νέου ΔΣ
Ο νέος Πρόεδρος του ΚΕΤΕΚΝΥ Παντελής Μεσσαρόπουλος

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR

Ένας 37χρονος γυναικολόγος με υψηλές σπουδές αλλά και γνώση των νοσοκομείων και του συστήματος υγείας, ο Παντελής Μεσσαρόπουλος, αναλαμβάνει Πρόεδρος της πρώην ΕΣΑΝ και νυν Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ) που είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο DRG.

Πρόκειται για τον φορέα που κοστολογεί τις ιατρικές πράξεις ώστε να μπορούν να γίνονται και οι απαραίτητες χρεώσεις στα νοσοκομεία μέσω των Ασφαλιστικών ταμείων.

Το Σύστημα DRG (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων) που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο, είναι ένα σύστημα κατηγοριοποίησης ασθενών που βασίζεται στη συστηματική συλλογή δεδομένων κατά την έξοδο των ασθενών από το νοσοκομείο με σκοπό την ταξινόμηση τους σε διαχειρίσιμο αριθμό κατηγοριών περιστατικών, οι οποίες είναι ιατρικά ουσιώδεις και ομοιογενείς και προσομοιάζουν σε επίπεδο χρήσης πόρων.


Στη χώρα μας το ΚΕΤΕΚΝΥ μετονομάστηκε από ΕΣΑΝ από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία μάλιστα πριν τις εκλογές του 2015 οπότε και κέρδισε την εξουσία, δήλωνε ότι θα την καταργήσει. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Αλλάζει όνομα η εταιρεία ΕΣΑΝ των νοσοκομείων, αλλά δεν καταργείται! Οι δεσμεύσεις που έκαναν φτερά»

Παρ’ αυτά ο φορέας παρέμεινε και ξεκίνησε πάλι να λειτουργεί συστηματικά.

Το νέο ΔΣ

Η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΚΕΤΕΚΝΥ έχει ως εξής:

Προέδρος: Παντελής Μεσσαρόπουλος

Μέλη: Χρυσόστομος Γούναρης (πρώην επικεφαλής)Ο Χρυσόστομος Γούναρης

Κώστας Χαλκιάς (πρώην Πρόεδρος),

Χαράλαμπος Οικονόμου (καθηγητής κοινωνιολογίας)

Βασιλική Τσουμπρή (οικονομολόγος),

καθώς και ένα τακτικό μέλος που θα ορισθεί ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Πως θα γίνει η κοστολόγηση σε 18 Μονάδες

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η εξαμελής ομάδα σκοπεύει εντός του νέου έτους να εφαρμόσει πιλοτικά την κοστολόγηση στα νοσοκομεία (DRG’s) στηριζόμενη στο γερμανικό πρότυπο που έχει ετοιμασθεί εδώ και καιρό.

Μάλιστα με βάση τον σχεδιασμό, η εφαρμογή του νέου συστήματος θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 18 νοσοκομεία, κάτι που είχε προετοιμάσει και η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν υιοθετήθηκε ποτέ.

Στόχος είναι το 2020 ο προϋπολογισμός αλλά και η κοστολόγηση που θα προκύψει για τα νοσηλευτικά αυτά ιδρύματα, να βασίζεται στα DRG’s. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τα περισσότερα δεν καταθέτουν καν προϋπολογισμό. Εάν η υλοποίηση του σχεδίου θα έχει επιτυχία τότε

Το who is who του Παντελή Μεσσαρόπουλου

Ο νέος Πρόεδρος του ΚΕΤΕΚΝΥ Παντελής Μεσσαρόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982 και φοίτησε στις Ελληνογαλλικές σχολές Jeanne d’arc και Saint Paul όπου παραμένει ενεργό μέλος στο Δ.Σ. του συλλόγου αποφοίτων. Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης (università di Tor Vergata) με Άριστα.

Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία όπου διετέλεσε ειδικευόμενος ιατρός στην Β’Χειρουργική κλινική στο 251 Γ.Ν.Α. Απόκτησε τον τίτλο της ειδίκευσης στην Μαιευτική Γυναικολογία από το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Ο Παντελής Μεσσαρόπουλος έχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Παθολογία της κύησης και είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ