2019-12-14 20:07:04
Φωτογραφία για Άλκης Δαυίδ: Τα βάζει με δικαστές και κάνει έφεση για τα 58.000.000 δολάρια που καλείται να πληρώσει
Μένεα πνέει ο δισεκατομμυριούχος για το δικαστήριο του Λος Άντζελες που δικαίωσε την πρώην υπάλληλό του η οποία του έκανε αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση

Η Μαχίτ Καν αισθάνεται δικαιωμένη για τα όσα βίωσε σε εταιρία του Έλληνα κληρονόμου που την υποχρέωσε να προσποιηθεί ότι του κάνει στοματικό έρωτα. Το σκηνικό ήταν σουρεαλιστικό, όπως ακριβώς είναι και η ζωή του όλα αυτά τα χρόνια, που ο Άλκης Δαυίδ, απασχολεί κάποιες φορές με τον εντελώς λάθος τρόπο τα εγχώρια και διεθνή media. Περπατώντας μέσα στην καινούργια παραθαλάσσια κατοικία του στο Λος Άντζελες, την ανακαίνιση της οποίας μας δείχνει καθημερινά σχεδόν μέσα από το Instagram του, ο έλληνας γόνος της πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας ξέσπασε κατά πάντων.

Αιτία; Τα 58.000.000 δολάρια που καλείται να πληρώσει στην πρώην υπάλληλο του Μαχίτ Καν, την οποία δικαίωσε πρωτόδικα δικαστήριο του Λος Άντζελες μετά από αγωγή που κατέθεσε κατά του πρώην εργοδότη της για σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή της προσωπικότητας της. «Δεν ήταν δίκη αυτή. Δεν με άφησαν να αποδείξω την αθωότητα μου, δεν είναι δικαιοσύνη αυτή…» και πολλά άλλα ήταν τα σχόλια του Δαυίδ λίγες ώρες μετά την απόφαση που «τσαλάκωσε» για τα καλά την ούτως ή άλλως εκρηκτική περσόνα του.


Η πρώτη του κίνηση ήταν να ασκήσει έφεση ευελεπιστώντας ότι στην δεύτερη διαδικασία θα δικαιωθεί, αφού το συγκεριμένο αδίκημα θεωρείται από τα πιο σοβαρά και επισύρει τεράστιες ποινές στην Αμερική. 

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που πρώην υπάλληλος του Δαυίδ τον έσυρε στα δικαστήρια με την ίδια κατηγορία, κάτι που φαίνεται ότι μέτρησε πολύ, σε ότι αφορά το υπέρογκο πρόστιμο που του επιβλήθηκε. Ο ίδιος από την άλλη μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάνει τίποτε από όσα του προσάπτουν, όμως οι καταγγελίες και τα δικαστήρια φαίνεται ότι έχουν διαφορετική άποψη. Έχουν δικαιώσει τις καταγγέλουσες οι οποίες προσέφυγαν σε αυτά αρνούμενες να δεχτούν το χοντροκομμένο χιούμορ του επιχειρηματία και entepreneuer, όπως το χαρακτηρίζουν οι φίλοι του, το οποίο εύκολα ανακαλύπτει κανείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει δει κάποιο από τα χιλιάδες στόρι που έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα στο Instagram o άνθρωπος που έχει κάνει τρεις γάμους οι οποίοι κατέληξαν όλοι στο διαζύγιο. 

Τρεις καταδίκες για το ίδιο αδίκημα!

Το έτος που μας αποχαιρετάει σε δύο εβδομάδες δεν ήταν και το καλύτερο για τον Άλκη Δαυίδ, ειδικά σε ότι αφορά την συμπεριφορά του προς τις γυναίκες υπαλλήλους των εταιριών του. Τρεις από αυτές τον έσυραν στα δικαστήρια κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση, προσβολή προσωπικότητας και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι δύο πρώτες κέρδισαν τόσο πρωτόδικα όσο και στην έφεση που άσκησε κατά της απόφασης ο δισεκατομμυριούχος entepreneuer, που ζει κυρίως μεταξύ Γκστάαντ και Λος Άντζελες.

Η τρίτη είναι η Μαχίτ Καν, η οποία είδε την προπερασμένη Δευτέρα τον δικαστή στο ανώτερο δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες να της επιδικάζει 50.000.000 δολάρια ως αποζημίωση για την σεξουαλική παρενόχληση από το πρώην αφεντικό της. 

Είχαν προηγηθεί οι αγωγές της Τσάσιτι Τζόουνς και της Λορίν Ριβς κατά του Άλκη Δαυίδ, οι οποίες υπέστησαν ότι και η Καν σύμφωνα με τα έγγραφα της δικογραφίας και τα όσα αποκαλύφθηκαν στις δίκες τους. Εκεί όπου ο γόνος της πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας ξέσπασε ουκ ολίγες φορές κατά των συνηγόρων υπεράσπισης πετώντας τους το πορτοφόλι του και αποκαλώντας τους βαμπίρ που ήθελαν να του πιουν το αίμα, εννοώντας την οικονομική του αφαίμαξη. Μόνο που τα σόου που έδωσε δεν έπεισαν κανέναν, όπως και η εμμονή του ότι ποτέ δεν είχε αγγίξει καμία από τις τρεις γυναίκες, οι οποίες αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του.

Η Μαχίτ Καν κατέθεσε ότι δυο με τρεις φορές την εβδομάδα ο Δαυίδ την άρπαξε από τον λαιμό και πίεσε το κεφάλι της στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, κουνώντας το σαν η γυναίκα να του έκανε στοματικό έρωτα. Όταν τελείωσε έκανε ότι κουμπώνει το φερμουάρ του, της είπε «ευχαριστώ Μαχίτ» και αποχώρησε γελώντας σαν να μην είχε γίνει τίποτε. Η νεαρή γυναίκα είπε στην κατάθεση της ότι έμεινε για ημέρες μέσα στο διαμέρισμα της φοβούμενη να βγει έξω και ότι σκέφθηκε ακόμη και την αυτοκτονία, κάτι που επιβεβαίωσαν και δικοί της άνθρωποι.

Τα ίδια είχαν συμβεί και μα τις Τζόουνς και Ριβς οι οποίες υπέστησαν την ίδια ακριβώς παρενόχληση από τον Δαυίδ, ο οποίος τόσο κατά την διάρκεια των δικών όσο και μέσω της σελίδας του στο Instagram καταφερόταν εναντίον τους. Η Ριβς μάλιστα υποχρεώθηκε να μείνει μόνη της στο γραφείο του και αφού ο Δαυίδ κατέβασε το παντελόνι του, την άρπαξε και έτριβε το πρόσωπο της πάνω στο εσώρουχο του.

Σε δυο τουλάχιστον δίκες τα ξεσπάσματα του ανάγκασαν τον δικαστή να τον αποβάλλει από την αίθουσα, ενώ όπως έγινε γνωστό τα 58.000.000 δολάρια που επιδικάστηκαν συνολικά στην Μαχίτ Καν είναι μια από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχουν δοθεί στις ΗΠΑ.

Το σύνολο των αποζημιώσεων που κλήθηκε να καταβάλλει ο έλληνας δισεκατομμυριούχος ξεπερνάει τα 74.000.000 δολάρια, όμως σε μια εκ των περιπτώσεων μετά την πρώτη απόφαση κατέφυγε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

Μένει να φανεί τι θα συμβεί στην περίπτωση της Καν, η οποία δήλωσε ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν μια υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τον νόμο και να πληγώνουν τους άλλους». Ο Δαυίδ από την πλευρά του είπε: «Τι δικαιοσύνη είναι αυτή που δεν με αφήνει να υπερασπιστώ καθόλου τον εαυτό μου;» εμμένοντας στο ότι δεν άγγιξε ποτέ αυτές τις γυναίκες.

Μόνο που δεν τον πίστεψε κανείς.

Οι Σπέτσες, οι ταινίες και τα τρία στεφάνια

Αν το χειμώνα ο δισεκατομμυριούχος γόνος μοιράζει την ζωή του μεταξύ Ελβετίας και ΗΠΑ, το καλοκαίρι τιμάει δεόντως την Ελλάδα και τις Σπέτσες, το νησί που λάτρεψε από μικρός. Προερχόμενος από μια οικογένεια με τεράστια οικονομική επιφάνεια είχε από μικρός τα πάντα, μόνο που κανείς δεν φανταζόταν ότι μεγαλώνοντας θα εξελισσόταν σε έναν απρόβλεπτο δισεκατομμυριούχο. Αυτόν που δεν θα ενδιαφερόταν καθόλου να μπει στην οικογενειακή επιχείρηση, αφού εδώ και δεκαετίες, η οικογένεια Δαυίδ μαζί με την οικογένεια Λεβέντη είναι οι κυρίαρχοι στην εμφιάλωση αναψυκτικών στον κόσμο.

Η Coca Cola Helelnic Bottle Company δραστηριοποιείται σε 28 χώρες και τρεις ηπείρους εξυπηρετώντας πάνω από εξακόσια εκατομμύρια καταναλωτές, αλλά επειδή η ζωή είναι ενίοτε απρόβλεπτη ένας από γόνους των Δαυίδ, έμελλε να αποδειχθεί πολύ διαφορετικός από τους άλλους . Κάτι που ο αείμνηστος Ανδρέας Δαυίδ κατάλαβε αρκετά αργά για τον γιο του που γεννήθηκε μια ζεστή μέρα του Μαϊου στο Λάγος της Νιγηρίας, πριν από πενήντα ένα χρόνια. Χάρη στην τεράστια οικονομική άνεση της οικογένειας ο μικρός Άλκης μεγάλωσε στα πούπουλα, σπούδασε στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και σε ηλικία 17 ετών αποφάσισε να δείξει για πρώτη φορά ότι ήταν διαφορετικός από τους άλλους πάμλουτους γόνους. Παράτησε το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσε στην Ελβετία και πήγε στις Σπέτσες, ένα νησί με το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένος από τα παιδικά του χρόνια.

«Ερχόμουν από 10 χρόνων για διακοπές στις Σπέτσες, αλλά στα 17 αποφάσισα να σταματήσω για λίγο το σχολείο και ήρθα να μείνω εδώ» είπε πριν από δύο χρόνια στο περιοδικό People συμπληρώνοντας: «Πήγα και δούλεψα σε ένα ιχθυοτροφείο». Δεν έκανε μόνο αυτή την δουλειά στην γεμάτη από τρέλα ζωή του. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του σε συνδυασμό με το σκληρό βλέμμα του παρέπεμπε σχεδόν πάντα στον τύπο του κακού ή του τρομοκράτη και του χάρισε αρκετούς ρόλους στο σινεμά και στην τηλεόραση. Άλλωστε ο Άλκης Δαυίδ δεν λάτρεψε ποτέ τις συμβατικότητες, τα σμόκιν και τα λαμπερά γκαλά και επέλεξε να κάνει πράγματα που τον εκφράζουν απόλυτα, έχοντας την άνεση των χρημάτων που του αναλογούν από την οικογένεια του.

Κι αυτά τον βοήθησαν να κάνει πράγματα εντελώς αντισυμβατικά με την κοινωνική του θέση, όπως το να σκηνοθετήσει ταινίες ή να παίξει δίπλα στο Τζέισον Στέϊθαμ στην ταινία «Το μεγάλο κόλπο πριν από έντεκα χρόνια. Ο γόνος μιας από τις πλέον εύρωστες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας που «φλέρταρε» πριν από λίγα χρόνια με την αγορά της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδα του Κόβεντρι, έχει βιώσει ουκ ολίγες εμπειρίες. Μια από αυτές είναι οι τρεις γάμοι που του χάρισαν τέσσερις γιους-ο μεγαλύτερος είναι είκοσι ετών- και τρία διαζύγια, τα δύο σχετικά αθόρυβα και ένα τρίτο με την Τζένιφερ Στάνο, το οποίο σχολιάστηκε δεόντως.

Αιτία; Οι καυτές σκηνές που είχε βιντεοσκοπήσει μαζί με κοινή φίλη τους, οι οποίες σχολιάστηκαν έντονα από τα ΜΜΕ και λίγους μήνες αργότερα οδήγησαν το ζευγάρι στο διαζύγιο. Μετά τον χωρισμό η Στάνο είναι πλέον ζευγάρι με την «φίλη» που γύρισαν το βίντεο ενώ ο Δαυίδ βρήκε νέο αμόρε, η οποία υπομένει τις ιδιοτροπίες του, ειδικά με τα βίντεο που τραβάει και ανεβάζει μέρα και νύχτα. Σε κάποια από αυτά ξυπνάει άγαρμπα την αγαπημένη του, ενώ σε ένα από αυτά επιδεικνύει ψώνια αξίας 18.000 Ελβετικών φράγκων από την μπουτίκ του οίκου Luis Vuitton στο Γκστάαντ Κάτι που σχολιάστηκε πολύ, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων του ιδιόρρυθμου αυτού μεγιστάνα, που σίγουρα είναι εντελώς διαφορετικός από τους άλλους δισεκατομμυριούχους. Το ίδιο έντονα είχε σχολιαστεί το πέρασμά του από τους SAS, το πιο σκληροτραχηλος σώμα ειδικών δυνάμεων στον κόσμο, όπου όλοι είναι ίσοι με όλους και τραβάνε τα πάνδεινα μέχρι να «αποφοιτήσουν».

Κι άλλες δίκες

Τώρα το πως βρέθηκε μαζί τους ένας δισεκατομμυριούχος που μπορούσε να βρίσκεται την μια μέρα στη Νέα Υόρκη για ψώνια και αμέσως μετά στις Μπαχάμες, ο οποίος αποφάσισε να καταταγεί στις Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις, αυτό είναι κάτι που σηκώνει πολύ κουβέντα.

«Ο Άλκης ήταν πάντα απρόβλεπτος» θα πει ένας από τους φίλους του σε μια φιλική συντροφιά. «Δεν είχε λόγο να καταταγεί στους SAS αλλά το έκανε για να ζήσει την εμπειρία». Η μετάβαση από τις luxury επαύλεις της οικογένειας Δαυίδ στους στρατώνες των SAS, με τους οποίους συμμετείχε όπως έχει ακουστεί σε ειδικές πολεμικές αποστολές ήταν μια πρόκληση για τον απρόβλεπτο κληρονόμο.

Ο άνθρωπος που δούλεψε εργάτης σε ιχθυοτροφείο, εργαστηριακός αναλυτής της Coca Cola, χρηματιστής, διαφημιστής, ηθοποιός και μουσικός για να καταλήξει σκηνοθέτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου πρακτορείου μοντέλων στη Βρετανία εξακολουθεί στα 50 του πλέον χρόνια να λατρεύει την πρόκληση.

Διαχειρίζεται ένα portfolio που περιλαμβάνει πέντε εταιρίες μεταξύ αυτών την Film On, μια ιστοσελίδα live streaming που του έφερε μπελάδες το 2010, όταν τηλεοπτικοί κολοσσοί των ΗΠΑ κινήθηκαν νομικά εναντίον της. ΤΟ CBS, το NBC, το ABC και το FOX κατέθεσαν αγωγές για πνευματικά δικαιώματα δεκάδων εκπομπών τους που μεταδίδονταν από την συνδρομητική πλατφόρμα του Δαυίδ χωρίς την άδειά τους. Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει. Όταν πριν λίγους μήνες, κλιμάκιο τελωνειακών που ξεκίνησαν έλεγχο στο ιδιωτικό lear jet που είχε προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Robert L. Bradshaw του Αγίου Χριστοφόρου, έμειναν άφωνοι με το φορτίο του. Το γιατί ήταν ευνόητο. Μέτρησαν 5.000 δενδρύλια κάνναβης, σπόρους, και τυποποιημένο έλαιο από το γνωστό φυτό με την φίρμα Swissx και έσπευσαν να μιλήσουν με τους επιβαίνοντες στην πτήση.

Ο ένας ήταν ο διάσημος ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς και ο δεύτερος ο πιο χαλαρός και αναμφίβολα ο πιο ιδιόμορφος δισεκατομμυριούχος που κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Η σύλληψη του Άλκη Δαυίδ σε ένα μαγευτικό θέρετρο της Καραϊβικής και τα μεθεόρτια που ακολούθησαν σε διεθνή και Ελληνικά ΜΜΕ ήταν για τον ίδιο απλά ένα από τα πολλά επεισόδια της πολυτάραχης ζωής του.

Για πολύ κόσμο δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό να προσγειώνεσαι κάπου με το ιδιωτικό σου αεροπλάνο, κουβαλώντας δενδρύλια, σπόρους και έλαιο φαρμακευτικής κάνναβης, συνολικής αξίας 1.300.000 δολαρίων. Αυτό το ιδιότυπο φορτίο οδήγησε στην σύλληψη του Άλκη Δαυίδ και του συνεταίρου του Τσέις Έργκεν από τις αρχές του μικροσκοπικού κρατιδίου, έστω και αν αυτή διήρκησε κάποιες ώρες. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη του καταβάλλοντας 300.000 δολάρια ως εγγύηση αφού οι ισχυρισμοί του ότι ήθελε να ξεκινήσει μια επιχείρηση παρασκευής φαρμακευτικής κάνναβης και προϊόντων με βάση αυτή σε συνεργασία με την κυβέρνηση του κρατιδίου δεν έπεισαν, όπως δεν έπεισαν και τα όσα ισχυρίστηκε για τις γυναίκες που τον μήνυσαν και δικαιώθηκαν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ