2019-12-14 21:12:33
Φωτογραφία για Συνταγή για μελομακάρονα μελωμένα και αφράτα και το σπίτι μυρίζει Χριστούγεννα

Δεν θα μυρίσει Χριστούγεννα στο σπίτι, αν δεν ψήσουμε μελομακάρονα με πορτοκάλι μέλι και γαρίφαλο. Ιδού λοιπόν η συνταγή.

Το debate, μελομακάρονο ή κουραμπιές είναι πάντοτε αμφίρροπο κάτι τέτοιες εποχές. Ωστόσο, στα σπίτια η πιο συνηθισμένη εικόνα είναι πλάι στην πιατέλα με τους αχνισμένους κουραμπιέδες, να αραδιάζονται μελωμένα, αρωματικά μελομακάρονα.

Υλικά2 φλιτζάνια ελαιόλαδο3 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ1/2 φλιτζάνι ζάχαρη2 φλιτζάνια μέλι2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδαΤο χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι + Μια φλούδα ακόμη για το σιρόπι1 ξυλάκι κανέλα200 γρ. τριμμένα καρύδιαΕκτέλεση

– Φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ένα φλιτζάνι μέλι, τη φλούδα πορτοκαλιού, το ξυλάκι κανέλας και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε ώσπου να λιώσει όλο το μέλι.

-Καλό είναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι από νωρίς, ώστε να έχει κρυώσει ώσπου να βγουν τα μελομακάρονα.

-Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, χωρίς να το κάψουμε. Σε ένα μεγάλο δοχείο, βάζουμε το σιμιγδάλι και ρίχνουμε σιγά, σιγά το λάδι. Ανακατεύουμε

-Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, 1 φλιτζάνι μέλι, το κονιάκ, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, το γαρίφαλο και την κανέλα.

-Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα και ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά. Πλάθουμε με τα χέρια ώστε να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.

-Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας με λαδόκολλα και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα 3-4 εκατοστών, σε οβάλ σχήμα. Με ένα πηρούνι κάνετε μικρές τρύπες στην επιφάνεια, για να σταθεί το καρύδι και να πιει καλύτερα το σιρόπι.

-Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να πάρουν χρώμα.

-Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το μέλι που περίσσεψε με ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει ώσπου να λιώσει το μέλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά

-Βγάζουμε τα μελομακάρονα και όπως είναι ζεστά τα βουτάμε λίγα, λίγα στο σιρόπι, γυρίζοντας με κουτάλα προσεκτικά ώστε να πιουν σιρόπι.

-Τοποθετούμε τα σιροπιασμένα μελομακάρονα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το καρύδι τριμμένο και έξτρα κανέλα αν το επιθυμούμε.

Πηγή: iefimerida.gr 



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ