2019-12-15 19:04:28
Φωτογραφία για Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Στον προϋπολογισμό αποτυπώνονται οι διαφορές του προοδευτικού χώρου με τη Ν.Δ.»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, ο προοδευτικός χώρος έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές, πολιτικές, ιδεολογικές με τη Ν.Δ. και τη σημερινή νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση, όπως αποτυπώνεται στο σημερινό προϋπολογισμό», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Ο προϋπολογισμός που σήμερα συζητάμε είναι η οικονομία που παρέδωσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου. Μέχρι τότε μιλούσατε για καταστροφή της οικονομίας και αμφισβητούσατε την έξοδο από τα μνημόνια. Τώρα προσγειωθήκατε στην πραγματικότητα», είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και υπογράμμισε ότι διαψεύστηκε «η μεγάλη επαναδιαπραγμάτευση» που θα έκανε η Ν.Δ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 

«Αυτό εγκαταλείφθηκε από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής σας και δεν αξιοποιήσατε καν το ''μαξιλάρι'' που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι επήλθε πλήρης διάψευση των προσδοκιών για τις φοροελαφρύνσεις και τη στήριξη της μεσαίας τάξης από τη Ν.Δ
. «Η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση σας στο φορολογικό και στον προϋπολογισμό είναι οι μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις να αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις που είναι και οι λιγότερες σε αριθμό», είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι, όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική, «θα επενδύσει στη φθηνή εργασία μιας και καταλύει τις εργασιακές σχέσεις που είχε επαναφέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνοντας ουσιαστικά τους μισθούς».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ