2019-12-15 22:44:30
Φωτογραφία για Διπλό «χτύπημα»: «Τρικάκια» από αναρχικούς στο σπίτι του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - Πορεία Ρουβίκωνα στο Κολωνάκι
Παρέμβαση, πετώντας τρικάκια, στο σπίτι του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, τον οποίο είχαν βάλει

στο «στόχαστρο» ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες, πραγματοποίησε ομάδα νεαρών το απόγευμα της Κυριακής.

Λίγη ώρα αργότερα, ανέβασαν βίντεο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν.

Στη συνέχεια «ανέβασαν» και κείμενο, στο οποίο αναφέρονται στην επιχείρηση εκκένωσης τόσο της κατάληψης «Βανκούβερ» όσο και στην εκκένωση αιθουσών που τελούσαν υπό κατάληψη μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την ευθύνη ανέλαβε η «αναρχική οργάνωση ΜΑΣΟΒΚΑ».

«Παρέμβαση» Ρουβίκωνα στους δρόμους του Κολωνακίου

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση στους δρόμους του Κολωνακίου πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου αναρχικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και ο «Ρουβίκωνας».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «ένα μπλοκ συντρόφων/ισσων, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι αποφασίσουμε “να ρίξουμε μια ματιά” σε μια τόσο συμβολική περιοχή ακριβώς δίπλα στα Εξάρχεια που για χρόνια αντιμετωπίζονταν με σνομπισμό».


Σε αυτήν, το Κολωνάκι χαρακτηρίζεται ως «το αληθινό άβατο ανομίας στην Αθήνα».

«Παρά την τόση εγκληματικότητα στο Κολωνάκι, παρά το ότι είναι το αληθινό άβατο ανομίας στην Αθήνα, δεν υπάρχουν διμοιρίες σε κάθε στενό, η αστυνομία δεν ξεβρακώνει και δεν εξευτελίζει κόσμο, υπάρχουν γνώριμοι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, ωραίες μικρές πλατείες, τοίχοι για συνθήματα και τόσα άδεια σπίτια» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται λόγος για έναν διμέτωπο αγώνα: «Από τη μία να υπερασπιστούμε τα Εξάρχεια και από την άλλη να επεκτείνουμε τα “Εξάρχεια” και σε άλλες γειτονιές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω ανακοίνωση φέρει την υπογραφή του «Ρουβίκωνα», της Αναρχικής Ομοσπονδίας, της Λαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης κ.ά.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ