2019-12-16 23:19:37
Φωτογραφία για Παναγιωτόπουλος: «Καλύτερα πρόσληψη ΟΒΑ-ΕΠΟΠ παρά αύξηση στρατιωτικής θητείας» (ΒΙΝΤΕΟ)
«Καλύτερα να προσληφθούν μόνιμα στελέχη, όπως οι ΟΒΑ και οι ΕΠΟΠ, παρά να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία» - Το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία δεν απέκλεισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρενέβη σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ-1 σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις.

Σχετικώς με τον σκεπτικισμό που επικρατεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία από τη γενικότερη στάση της Τουρκίας, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν προβληματισμοί στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, αν και η ηγεσία του επιμένει στην πολιτική των «ίσων αποστάσεων», τακτική που αδικεί την Ελλάδα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί κυρώσεων στη Συμμαχία για συμπεριφορές Κράτους – Μέλους και αντέτεινε πως συγκριτικά με τη στάση του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός Υπουργός Αμύνης κ. Μάρκ Έσπερ στηλιτεύει την τουρκική συμπεριφορά, η οποία υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ.


Εκτίμησε μάλιστα ότι η προμήθεια συστημάτων S-400, η επέμβαση στη Βόρειο Συρία, η συμφωνία με τη Λιβύη αλλά και η προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα οδηγεί την Τουρκία στο περιθώριο του ΝΑΤΟ.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου», ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και του θερμού επεισοδίου, αλλά εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε υψηλή αποτρεπτική ισχύ». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κάνει τη δουλειά της, δεν είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι, έχει Συμμάχους που καταγράφουν και αξιολογούν.

Απαντώντας σε ερώτηση ποια θα είναι η αντίδραση αν υπάρξει κατάπλους τουρκικού γεωτρύπανου σε σημείο εθνικού ενδιαφέροντος, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης εξήγησε πως θα γίνει ό,τι πρέπει για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, όπως έχει επισημάνει και ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικώς με τις αμυντικές δαπάνες, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι έπειτα από μια δεκαετία σκληρής δημοσιονομικής κρίσης και περικοπές στον Προϋπολογισμό, ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των γρήγορων κινήσεων. Υπενθύμισε πως ψηφίστηκε Νόμος για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, την υποστήριξη των “Mirage” και τα επιπλέον υλικά (excess materials) των υποβρυχίων.

«Οι αμυντικές δαπάνες στον Προϋπολογισμό του ’20 βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, αν και γίνεται προσπάθεια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού», σημείωσε και τόνισε ότι προτεραιοποιούνται οι ανάγκες κατά κλάδο και θέτουμε τα αιτήματά μας προς το Γραφείο Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Οικονομικών. «Τώρα είναι η ώρα να αναβαθμιστούν εξοπλιστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε.

Όσον αφορά στη φημολογία περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται έξυπνες και άμεσες παρεμβάσεις. «Καλύτερα να προσληφθούν μόνιμα στελέχη, όπως οι ΟΒΑ και οι ΕΠΟΠ, παρά να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία», σχολίασε. Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιχείρησε ουσιαστικά να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18. «Επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε» εξήγησε.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - protothema.gr)

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η παγίδα του Σώρρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η παγίδα του Σώρρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ