2019-12-17 23:30:36
Φωτογραφία για Κάνουν ό,τι θέλουν οι Τούρκοι: Προκάλεσαν εικονικές αερομαχίες με οπλισμένα μαχητικά
Oχι απλά προχώρησαν σε 40 παραβιάσεις και 27 παραβάσεις των κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών – σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ – αλλά έδειξαν ότι θέλουν να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα, όπως μαρτυρούν οι 16 εμπλοκές (εικονικές αερομαχίες).

Η προκλητική Τουρκία στο Αιγαίο είναι και πάλι εδώ αφού τα τουρκικά μαχητικά, την Τρίτη, όχι απλά προχώρησαν σε 40 παραβιάσεις και 27 παραβάσεις των κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών – σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ – αλλά έδειξαν ότι θέλουν να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα, όπως μαρτυρούν οι 16 εμπλοκές (εικονικές αερομαχίες) που σημειώθηκαν με ελληνικά μαχητικά που είχαν σπεύσει να τα αναχαιτίσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις παραβιάσεις συμμετείχαν 15 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών (11X2F-16, 3X4F-16, 1X4F-4), τα 12 δε ήταν οπλισμένα.

Συνολικά πάντως, στο σύνολο παραβιάσεων και παραβάσεων στο βορειανατολικό, κεντρικό και νοτιανατολικό Αιγαίο συμμετείχαν 45 τουρκικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους 2 CN-235 αλλά και πέντε ελικόπτερα.

Το σκηνικό έντασης στο Αιγαίο που επιχείρησε να στήσει η Άγκυρα θυμίζει τον περασμένο Αύγουστο όταν σε μία ημέρα είχαν καταγραφεί περίπου 25 παραβιάσεις

Σημειώνεται ότι μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησαν δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 στις 10:14, άνωθεν ν. Καλόγηροι, στα 22.000 πόδια.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ