2019-12-18 01:32:51
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Στη φυλακή οδηγείται πρώην αξιωματούχος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ
Ο Rick Gates καταδικάστηκε με τριετή επιτήρηση και φυλάκιση 45 ημερών για απόκρυψη ποσών που κέρδισε, συνεργαζόμενος με φιλο-ρωσικούς πολιτικούς στην Ουκρανία

Ο Rick Gates, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Paul Manafort (ήταν ο επικεφαλής της ομάδας εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου), καταδικάστηκε σε τριετή επιτήρηση και σε φυλάκιση 45 ημερών την Τρίτη, αφού προηγουμένως συνεργάστηκε εκτενώς με τους ομοσπονδιακούς ανακριτές.

Οι Gates και Manafort ήταν οι πρώτοι πρώην αξιωματούχοι της εκστρατείας Τραμπ, που κατηγορήθηκαν από τον πρώην ειδικευμένο σύμβουλο Robert Muller ότι απέκρυπταν εκατομμύρια δολάρια, τα οποία κέρδισαν, αντιπροσωπεύοντας φιλο-ρωσικούς πολιτικούς στην Ουκρανία. Ο Gates είχε παραδεχτεί την ενοχή του και πέρασε πάνω από 500 ώρες, βοηθώντας κυβερνητικούς δικηγόρους και ομοσπονδιακούς πράκτορες στις έρευνές τους.


Ο Manafort εκτίει επί του παρόντος ποινή φυλάκισης 7,5 ετών σε ομοσπονδιακό ίδρυμα μετά την καταδίκη του με κατηγορίες ότι απέφυγε την καταβολή φόρων και παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους άσκησης πίεσης, αποκρύπτοντας εκατομμύρια δολάρια που ο ίδιος και ο Gates κέρδισαν στην Ουκρανία.

Στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2016 και αργότερα υπηρέτησε στην αρχική επιτροπή του Αμερικανού προέδρου. Ο Manafort κατηγορήθηκε τον Οκτώβριο του 2017, και ο Gates παραδέχτηκε την ένοχή του τον Φεβρουάριο του 2018.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ