2019-12-19 14:01:04
Φωτογραφία για Ελληνίδα μποξέρ με πτυχίο πανεπιστημίου
Μικρή στο μπόι, μόλις 1.61 και 51 κιλά, η Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου, αλλά γίγαντας στο ρινγκ λόγω των αστείρευτων ψυχικών δυνάμεων που κουβαλάει

Η πτυχιούχος Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου είναι η Ελληνίδα πυγμάχος που επιλέχτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή για να λάβει μέρος στα προολυμπιακά τουρνουά πρόκρισης για τους Αγώνες του Τόκιο 2020.

Συνδυάζονται οι γροθιές με τη γνώση; Το άπερκατ, το ντιρέκτ και το κροσέ με την μελέτη χημικών διεργασιών και μοριακών αλληλεπιδράσεων; Στην Ελλάδα τουλάχιστον ο συνδυασμός της ιδιότητας του πρωταθλητή σε ένα τόσο απαιτητικό και σκληρό άθλημα όπως η πυγμαχία με την ιδιότητα του φοιτητή δεν είναι δα και το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο, θα πει στο protothema.gr η πρωταθλήτρια πυγμαχίας Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου.

«Από πρακτική άποψη στο κομμάτι το βιοχημικό και διατροφικό η πυγμαχία και η καλή κατάσταση του αθλητή επιβάλλουν το συνδυασμό και των επιστημών αυτών», θα προσθέσει.


Μικρή στο μπόι, μόλις 1.61 και 51 κιλά, γίγαντας στο ρινγκ λόγω των αστείρευτων ψυχικών δυνάμεων που κουβαλάει.

Αν παρατηρήσεις το στυλ της θα δεις ότι έχει κάτι από την κίνηση του Μοχάμεντ Αλι, την άμυνα του Μέϊγουέδερ, την άνεση του Λομαντσέκο, την υπομονή και αποτελεσματικότητα του Κανέλο.

Πριν από μερικές βδομάδες πήρε το πτυχίο της ως Βιολόγος από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκεί δεν είχε να αντιμετωπίσει τους πυγμαχικούς συνδυασμούς κάποιας ικανής αντιπάλου, αλλά κάτι εξίσου δύσκολο που απαιτούσε υπομονή, μελέτη και συγκέντρωση: Την παρουσία της στα εργαστήρια που ήταν υποχρεωτική και τις εξεταστικές περιόδους που έχανε αναγκαστικά λόγω αγώνων.

Ένας απαιτητικός καθημερινός μαραθώνιος κι ευτυχώς, όπως λέει η ίδια, στο δύσκολο κομμάτι της διπλωματικής βρέθηκε μπροστά της ένας εξαίρετος καθηγητής που κατανόησε τον Γολγοθά της.

Η ίδια θα πει: «Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολος ο συνδυασμός της ιδιότητας του πρωταθλητή και του φοιτητή καθώς δεν υπάρχει κρατική μέριμνα για αυτό όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Όταν ασχολείσαι με τον πρωταθλητισμό, λείπεις συχνά σε ταξίδια στο εξωτερικό λόγω αγώνων οπότε δυσκολεύουν οι σπουδές». Και συνεχίζει: «Αλλά όλα πιστεύω ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων, οπότε βάζοντας το στόχο ανά περιόδους που ήταν απαραίτητο, τα κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου και είμαι περήφανη γι αυτό. Είναι άλλωστε πολύ σημαντικό στις μέρες μας να υπάρχει και το στοιχείο της παιδείας στον αθλητή».

Πλέον ο μεγάλος της στόχος είναι η πρόκριση στο Τόκιο που σημαίνει συνεχή ταξίδια οπότε σπάνια θα βρίσκεται στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα περισσότερων των τριών βδομάδων με μήνα.

Το προσεχές Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει σε μια από τις σημαντικότερες εγχώριες επαγγελματικές διοργανώσεις, το “No Limits” της Γεωργίας Μπιτάκου στο κλειστό γυμναστήριο Μέτς όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την εξίσου σκληρή πυγμάχο Karina Lecko.

Η ζύγιση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ίδιας μέρας στο ναό της πυγμαχίας, “Βυζαντινός” του Χρήστου Γάτση που βρίσκεται εντός του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ο.Α.Κ.Α.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ