2019-12-20 11:02:34
Φωτογραφία για Αγώνας δρόμου για το έκτακτο μέρισμα των απόστρατων!
«Για το θέμα της χορήγησης έκτακτου μερίσματος τα Χριστούγεννα, αναμένεται η τελική απόφαση από τον κ. Υπουργό μετά την θετική απόκριση από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ) και το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (ΜΤΑ) και την αρνητική από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) (δεν προβλέπεται)» έλεγε το Συντονιστικό των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας στις 12 Δεκεμβρίου μετά από συνάντηση που είχε με τον Αλκιβιάδη Στεφανή και η οποία έγινε στις 2 Δεκεμβρίου.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Στην Μεσογείων γίνεται «αγώνας δρόμου» για να πάρουν και οι απόστρατοι κάποιο ποσό στις γιορτές. Τα προβλήματα όμως είναι σημαντικά και ο αγώνας με τον χρόνο μοιάζει άνισος.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }


Ο «γόρδιος δεσμός» που πρέπει να λύσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αφορά το πως θα βρεθεί το χρηματικό ποσό αλλά και το πως θα καταβληθεί μέρισμα στους Απόστρατους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Από την μία γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά και από την άλλη γιατί αντίθετα από τις Ενώσεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας δεν υπάρχει ούτε νομικό πλαίσιο για την καταβολή έκτακτου μερίσματος στην ΕΑΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συμβαίνει με την καταβολή έκτακτου μερίσματος από Μετοχικά Ταμεία ΕΔ στους αποστράτους

Πληροφορίες του usay.gr λένε πως ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ και μέλος του ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού Αντιστράτηγος ε.α. (ΤΧ) Βασίλειος Ροζής σε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ποντάρουν στα 9.000.000 ευρώ που έχει να λάβει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) από το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για λεφτά τα οποία είχαν πληρώσει για το ΝΙΜΤΣ από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τώρα πρέπει να επιστραφούν από το Υπουργείο Υγείας στο ΜΤΣ.

Οι πιθανότητες πάντως είναι πως ακόμα και αν καταβληθούν έγκαιρα τα 9.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Υγείας είναι μάλλον απίθανο να προλάβει μέσα στις γιορτές να αλλάξει και η νομοθεσία για να γίνει η καταβολή του έκτακτου μερίσματος αν και οι πιέσεις των Απόστρατων θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν την αλλαγή του χρόνου.

(ΠΗΓΗ: usay.gr)

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το νόμισμα έχει δύο όψεις...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το νόμισμα έχει δύο όψεις...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ