2019-12-21 12:59:51
Φωτογραφία για Rolls Royce: Ηλεκτρικό αεροπλάνο με στόχο να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας
Η Rolls Royce παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό αεροπλάνο το οποίο η εταιρεία σκοπεύει να κατακτήσει το ρεκόρ ταχύτητας.Η ιδέα του αεροπλάνου ξεκίνησε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ACCEL (Accelerating the Electrification of Flight), ένα πρόγραμμα της εταιρείας. Στόχος του προγράμματος είναι να σπάσει το φράγμα των 480 χιλιομέτρων ανά ώρα, κάτι που θα επιχειρηθεί πρώτη φορά κατά την άνοιξη του 2020.

Το ACCEL θα έχει τη μπαταρία με τη μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα που έχει ποτέ φτιαχτεί για αεροσκάφος, ικανή να παρέχει ενέργεια για 250 νοικοκυριά. Συγκριτικά με συμβατικά αεροσκάφη, οι έλικες περιστρέφονται λιγότερο γρήγορα, με σκοπό μια πιο σταθερή και πιο αθόρυβη πτήση.

«Αυτό δεν είναι απλά ένα βήμα για να σπάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, αλλά επιπλέον θα βοηθήσει να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε η προμετωπίδα στην ανάπτυξη τέτοιου είδους τεχνολογίας, η οποία μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μια οικονομία με λιγότερους ρύπου άνθρακα» είπε ο Ρομπ Γουάτσον, διευθυντής της εταιρείας.


Η βιομηχανία στο σύνολό της ευθύνεται για το 2% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αν και ένα από τα κύρια προβλήματα των ηλεκτροκίνητων είναι η αποθήκευση ενέργειας σε αναλογία με τον χώρο που πιάνει η αποθήκευση της, το συγκεκριμένο αεροπλάνο μπορεί με ένα γέμισμα να πετάξει από το Λονδίνο στο Παρίσι, σύμφωνα με το Forbes.

Η μισή χρηματοδότηση του προγράμματος παρέχεται από το Aerospace Technology Institute (ATI) σε συνεργασία με το υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής και το Innovate UK.

Στο πρόγραμμα εμπλέκονται πολλοί φορείς, μεταξύ των οποίων η YASA, κατασκευάστρια ηλεκτροκινητήρων και συστημάτων ελέγχου και η Electroflight, μια startup του χώρου της αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης αποκαλύφθηκε επίσης η άτρακτος δοκιμών ionBird, που θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή του συστήματος προώθησης πριν αυτό ενσωματωθεί πλήρως στο αεροπλάνο.

Η Rolls Royce αποτελεί θυγατρική της γερμανικής BMW, και κατέχει τη δεύτερη θέση στην παραγωγή τέτοιου είδους αεροπλάνων.

αεροπλάνο Rolls Royce
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ