2019-12-24 22:56:39
Φωτογραφία για Η μάχη που έδωσε με τα κύματα το Blue Star Delos για να «δέσει»
Περιπετειώδης ήταν ο τρόπος με τον οποίο «έδεσε» το Blue Star Delos στα λιμάνια Νάξου και Σαντορίνης τη Δευτέρα, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στα δυο νησιά, απαιτούσαν

επιδέξιους χειρισμούς.

Συγκεκριμένα, προπαραμονή Χριστουγέννων το Blue Star Delos ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι (υπό κανονικές συνθήκες το πλοίο αναχωρεί στις 7:30 το πρωί, ωστόσο νωρίτερα είχε επιβληθεί άρση απαγορευτικού) από Πειραιά για Πάρο-Νάξο Σαντορίνη και επιστροφή.

Στο λιμάνι της Νάξου έφτασε στις 17:15, με τη φουρτούνα να είναι μεγάλη. Με δεξιοτεχνικές κινήσεις, ο καπετάνιος κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι, για να αποβιβαστούν οι επιβάτες, ενώ στη συνέχεια το πλοίο αναχώρησε για Σαντορίνη.

Παρόμοιες, όμως, ήταν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και στο Αθηνιό της Σαντορίνης, στο οποίο το πλοίο έφτασε λίγο μετά τις 19.30. Μετά από πολλές προσπάθειες, ο καπετάνιος κατάφερε να δέσει για λίγο, ώστε να προλάβουν να αποβιβαστούν οι επιβάτες και λίγες νταλίκες. Το Delos στη συνέχεια έλυσε κάβους και απομακρύνθηκε από την προβλήτα, παραμένοντας στον θαλάσσιο χώρο της καλντέρας, μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ