2019-12-26 11:39:41
Φωτογραφία για Νέα πρόκληση Ερντογάν: Τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη;
Από την Τυνησία που βρίσκεται, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις, τονίζοντας πως η χώρα μας δεν έχει καμία δουλειά στην ΑΟΖ που προβλέπει το μνημόνιο

Τουρκίας-Λιβύης - «Θα στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη αν προσκληθούμε» πρόσθεσε

Στην Τυνησία ταξίδεψε ανήμερα Χριστούγεννα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τυνήσιο ομόλογό του, Καΐς Σαγιέντ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δυο ανδρών και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί ξανά στο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Λιβύη, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση της Ελλάδας. «Το γεγονός πως υπάρχουν 500.000 πρόσφυγες στην ευρύτερη περιφέρεια, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την Τυνησία, το οποίο θέλουμε σύντομα να ξεπεράσουμε. Από αυτό το πρόβλημα, μπορεί να ενισχυθεί και η τρομοκρατία, μια κατάσταση που ενοχλεί τους ανθρώπους εδώ. Συζητήσαμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε για την επιστροφή του πολιτικού διαλόγου και την εκεχειρία στη Λιβύη» είπε αρχικά ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον Σαγιέντ.


Και συνέχισε: «Υπάρχει ένας αυξημένος ενθουσιασμός για τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Αλήθεια, τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν έχει καμία δουλειά με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Η Λιβύη και η Τουρκία έχουν συγκεκριμένη σύνδεση μεταξύ τους, οι δυο χώρες έχουν δικαιοδοσία στην περιοχή αυτή».

Ακολούθως, ξεκαθάρισε πως, παρά τις αντιδράσεις, η συμφωνία με τη Λιβύη θα ισχύσει κανονικα: «Η Λιβύη διαθέτει έναν νόμιμο πρωθυπουργό. Περάσαμε τη συμφωνία από την τουρκική εθνοσυνέλευση και θα ισχύσει κανονικά στο μέλλον. Δεν ήμασταν ποτέ εισβολείς. Αν δεχτούμε οποιαδήποτε πρόσκληση, θα την αξιολογήσουμε και θα πράξουμε ανάλογα. Αν λάβουμε πρόσκληση για αποστολή στρατευμάτων, θα το κάνουμε. Η Ρωσία και το Σουδάν τι δουλειά έχουν εκεί; Ο Χαφτάρ δεν είναι νόμιμος και οι δραστηριότητές του είναι παράνομες. Ο Σαράι αποτελεί το διεθνές ισοδύναμο».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ