2019-12-27 21:16:25
Φωτογραφία για Η Ιεράπετρα πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου Στεφάνου
Πανηγύρισε την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, εορτή της μνήμης του Αγίου πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο φερώνυμος

ιστορικός Ιερός Ενοριακός Ναός της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Ιεράπετρας, ιδιαίτερης δωδεκανησιακής αρχιτεκτονικής με το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις εικόνες του φημισμένου Ηρακλειώτη Αγιογράφου Γεωργίου Νικολαΐδη.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πλήρη Πνεύματος Αγίου ζωή και τα θαυμαστά σημεία του βίου του Πρωτομάρτυρα της Εκκλησίας μας Αρχιδιακόνου Στεφάνου και τόνισε την πίστη, την ομολογία, την αγάπη και την ανεξικακία του, που έφτασε κατά το πρότυπο του Κυρίου στο Σταυρό να προσεύχεται για τους λιθοβολιστές του. Επίσης, σημείωσε ότι ο χριστιανός, όπως ο σήμερα τιμώμενος Άγιος, έχει εκλεπτύνει την συνείδησή του και καλείται να δίνει καθημερινά τη μαρτυρία του Χριστού στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τις πρεσβείες, την σκέπη και την ευλογία του προστάτη αγίου της Ενορίας Αγίου Στεφάνου.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε Αρχιερατικής Περιφέρειας και Εφημέριος Λιθινών πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΣΤ´, Αρχιερατικής Περιφέρειας και Εφημέριος Μαύρου Κολύμπου πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, και οι Αιδεσ. Εφημέριοι των Ενοριών Ζάκρου Νεκτάριος Παθιάκης και Αγίου Στεφάνου Ταξιάρχης Μυκωνιάτης, ενώ εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο καταγόμενος από την πανηγυρίζουσα Ενορία Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ. ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Σακκαδάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου κ. Εμμ. Τσαμπανάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταυροχωρίου κ. Ιωάννης Ζουμπουλάκης κ.ά.
Πηγή
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ