2019-12-30 11:28:25
Φωτογραφία για Viral Τα πιο μακάβρια κτήρια στον πλανήτη
Τα κτήρια που ακολουθούν, κάποτε έσφυζαν από ζωή και δραστηριότητα, τώρα όμως για

διάφορους λόγους στέκουν εγκαταλελειμμένα και σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι άφησαν μέσα σε αυτά και αντικείμενα που προκαλούν το λιγότερο αμηχανία

Τα κτήρια υπάρχουν για να μας προστατεύουν από τον έξω κόσμο ή για να στεγάζουν τις δεκάδες ανάγκες μας. Ωστόσο, όταν πάψουν να εξυπηρετούν αυτές τις ανάγκες, εγκαταλείπονται και συχνά μετατρέπονται σε μακάβρια σκηνικά.

Τα κτήρια που ακολουθούν, κάποτε έσφυζαν από ζωή και δραστηριότητα, τώρα όμως για διάφορους λόγους στέκουν εγκαταλελειμμένα και σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι άφησαν μέσα σε αυτά και αντικείμενα που προκαλούν το λιγότερο αμηχανία.

Εργοστάσιο παιχνιδιών στην Ισπανία

Αυτό το εργοστάσιο κούκλας στην Ισπανία εγκαταλήφθηκε κάποια στιγμή στη δεκαετία του ’80, αλλά για κάποιο λόγο τα πάντα έμειναν εκεί, όπως, μηχανήματα, ημιτελείς κούκλες που εξακολουθούν να βρίσκονται στη γραμμή συναρμολόγησης – τα πάντα
. Είναι σαν να εξαφανίστηκαν όλοι την ώρα που εργάζονταν. Οι κούκλες πορσελάνης στολίζονταν συνήθως με ανθρώπινα μαλλιά, γεγονός που κάνει την εικόνα ακόμα πιο ανατριχιαστική. Το τριώροφο κτίριο παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτο μέχρι σήμερα, εκτός από το δάπεδο σε μια πτέρυγα, που έχει καταρρεύσει σε μερικά σημείο.

Το νοσοκομείο της Πούλα στην Κροατία

Κανείς δεν ξέρει γιατί εγκαταλείφθηκε αυτό το νοσοκομείο, αλλά δεν είναι το μόνο. Πριν το 1991 η Κροατία ήταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας. Μετά πολλά κρατικά κτήρια είτε κατεδαφίστηκαν ή εγκαταλείφθηκαν οριστικά. Το ίσιο έχει αρχίσει να συμβαίνει και με τα ξενοδοχεία της χώρας. Τόσο στην Πούλα όσο και σε άλλες πόλεις υπάρχουν πάνω από 100 εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που έκλεισε το 2003 παραμένουν ακόμα ιατρικές προμήθειες, ετοιμόρροπα κρεβάτια και φθαρμένες ταπετσαρίες.

Εργοστάσιο χημικών όπλων στο νησί Okunoshima

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησί της Ιαπωνίας που δεν απεικονιζόταν στους χάρτες μέχρι το 1988, χρονιά που κατασκευάστηκε εκεί ένα μουσείο στη μνήμη των ανθρώπων που εργάζονταν εκεί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρά το μέγεθος του η σημασία του στον πόλεμο ήταν τεράστια καθώς φιλοξενούσε από το 1927 ως το 1945 εργοστάσιο χημικών όπλων, η ύπαρξη του οποίου ήταν άκρως απόρρητη.

Νοσοκομείο Riverview

Ηταν άσυλο φρενοβλαβών. Άνοιξε το 1913 και έκλεισε τελικά τις πόρτες του οριστικά το 2012, όταν οι τελευταίοι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. Παρόλο που δεν έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια, η εικόνα του είναι ανατριχιαστική. Ακόμα και πριν κλείσει, πολλά από τα κτίρια είχαν καταρρεύσει, από την εγκατάλειψη και την παραμέληση.

Το νοσοκομείο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές ταινίες τρόμου καθώς και σε σειρές όπως το X-Files και το Fringe.

Ορυχείο Garth Hill

Το ορυχείο αυτό όχι μόνο εγκαταλείφθηκε αλλά έχει συνδεθεί και με την αυτοκτονία του φύλακα που έμενε εκεί. Το ορυχείο βρίσκεται στην Ουαλία και αποτελείται από τούνελ πολλών χιλιομέτρων μέσα στα οποία εργάζονταν και πέθαναν δεκάδες εργάτες.

Carrie Furnace

Η χαλυβουργία Carrie Furnace άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Βρίσκεται κοντά στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας και χτίστηκε το 1884. Για 100 χρόνια έβγαζε 1.000 τόνους χάλυβα την ημέρα. Το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής τοιχοποιίας που κατασκευάστηκε το 1907 είναι ακόμα άθικτη, αν και καλύπτεται από ένα στρώμα κισσού και μεγάλο μέρος των μηχανημέτων στο εσωτερικό είναι πρακτικά αντίκες. Δύο από τις υψικαμίνους χτίστηκαν πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και παρείχαν χάλυβα για τον πόλεμο. Το 2010, τμήματα του ερειπωμένου χαλυβουργείου άνοιξαν για το κοινό. Η ανακατασκευή επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατούν σε ξύλινους διαδρόμους που φτιάχτηκαν πάνω από τους φούρνους που έφταναν σε θερμοκρασίες τους 1.500 °C.

Middle School Number 3

Μετά την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ το 1986, η κυβέρνηση της Ουκρανίας δημιούργησε τη Ζώνη Αποκλεισμού, μια περιοχή που βρίσκεται σε καραντίνα και εκτείνεται σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων προς κάθε κατεύθυνση από τη θέση του αντιδραστήρα. Περίπου 100.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τη Ζώνη Αποκλεισμού, αφήνοντας πίσω σπίτια, περιουσίες και, σε πολλές περιπτώσεις, τους αγαπημένους τους. Τώρα, το μεγαλύτερο μέρος της Ζώνης Αποκλεισμού εξακολουθεί να είναι ακατοίκητο, αν και όλα τα κτήρια εξακολουθούν να στέκονται όρθια. Ένα από αυτά τα κτήρια, γνωστά απλά ως το Middle School Number 3, έχει μείνει ακριβώς, όπως τη στιγμή της καταστροφής: αντιασφυξιογόνες μάσκες στα πατώματα, παρατημένες καρέκλες και γραφεία όπως ακριβώς ήταν τη μέρα εκείνη, πριν από 27 χρόνια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ