2020-01-02 21:11:15
Φωτογραφία για Στη δικαιοσύνη εναντίον της ΕΣΠΕΑΜΘ προσφεύγει ο τ. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Βερβερίδης
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αγωνία πολλά μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ και όχι μόνο, περίμεναν στις 17 του τρέχοντος μηνός, την εκδίκαση της υπόθεσης για τη νομιμότητα ή μη του τρέχοντος ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ. Η υπόθεση στους περισσότερους είναι λίγο-πολύ γνωστή. Κατέθεσα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας που είναι και η έδρα της Ένωσης, αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης σωματείου, αφού πιστεύω ότι υπάρχει καταστρατήγηση της σχετικής νομοθεσίας (φωτό 1),

που αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά για κάθε μέλος Ένωσης πως   «σε περίπτωση μετάθεσής του σε άλλη Μονάδα, η οποία εδρεύει σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, διαγράφεται υποχρεωτικώς και αυτοδικαίως, χωρίς άλλη διατύπωση, από το σωματείο». Η επιλογή μου ήταν μονόδρομος, αφού η Ομοσπονδία Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., στην οποία ανήκει έως σήμερα η Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, δεν επενέβη για να προασπίσει τη νομιμότητα και ο μόνος φορέας που μου απέμεινε για να κρίνει και να αποδώσει δικαιοσύνη, ήταν τα Ελληνικά δικαστήρια.


Δεν σας το κρύβω, πως έχοντας ως αρχή μου, πως οι νόμοι είναι για να τηρούνται και τα καταστατικά δεν είναι κουρελόχαρτα, περίμενα διακαώς την εκδίκαση της Υπόθεσης και της λύτρωσης των επιχειρημάτων μου.

‘Οπως προκύπτει από την «ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ, Αριθμός 77/2019» του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Δράμας, η μεριά του τρέχοντος ΔΣ τηςΕ.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, ζήτησε και πήρε, αναβολή για τις 21 Ιανουαρίου

2020, δίνοντας έτσι μια παράταση μερικών εβδομάδων στην εκδίκαση της Υπόθεσης και στην απόδοση δικαιοσύνης.(φωτό 2)

Εμβρόντητος πληροφορήθηκα, πριν λίγες μέρες, πως αποστάλθηκε στα μέλη μας e-mail (φωτό 3),

πουυπογράφεται από τους κ. Ν. Παναγιωτίδη ως Πρόεδρο και κ. Χρήστο Δελή ωςΓενικό Γραμματέα, το οποίο όχι μόνο παραπληροφορεί τους συναδέλφους αλλάκαι αποτελεί για πολύ κόσμο που επικοινώνησαν μαζί μου, όνειδο, για έγγραφο Ένωσης Στρατιωτικών. Πιο συγκεκριμένα:

1.   Αναφέρει για αναβολή που προέκυψε με «κοινή συμφωνία των πληρεξούσιων δικηγόρων των δύο πλευρών». Όπως άπαντες έχετε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε από την «ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ, Αριθμός 77/2019» του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας που σας προσκόμισα συνημμένα, η αναβολή της δίκης έγινε αποκλειστικά μευπαιτιότητα και ευθύνη του τρέχοντος ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ.

2.   Αναφέρει, πως «θα πέσουν οι μάσκες (πολεμικές ή και… χορευτικές)». Είναι πρέπον σε έγγραφο πουείναι Ένωσης Στρατιωτικών και οι συντάκτες αναρτούν τόσο τους στρατιωτικούς βαθμούς όσο και τις ειδικότητές τους, να υπάρχουν τέτοιοι ειρωνικοί χαρακτηρισμοί, κουρελιάζοντας το ήθος και τις αρχές που επιβάλλει η στρατιωτική αλληλογραφία;

Στο σημείο αυτό να θυμίσω πως οι υπογράφοντες αξιωματικοί του e-mail, λόγω της θέσης που κατέχουν στην Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ., εκτελούν παράλληλα και «χρόνο διοίκησης – ειδικής υπηρεσίας» από τον τόπο συμφερόντων τους (φωτό 4 και 5),

 εν αντιθέσει με άλλους συναδέλφους που είναι αναγκασμένοι για να καλύψουν την εν λόγω απαίτηση, να μετατίθενται αρκετές φορές σε Μονάδες παραμεθορίου και νήσων, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα «σπίτια» τους. Είναι σαφές, ότι πρώτα λογίζονται ως στρατιωτικοί και μετά ως συνδικαλιστές. Συνεπώς όφειλαν, τα κείμενα που υπογράφουν, να τηρούν τα προβλεπόμενα.

Προσωπικά, νοιώθω βαθύτατα θιγμένος καθώς αγαπάω την Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ. και δεν ανέχομαι καμία συμπεριφορά που να την εκθέτει δημόσια στα μάτια των συναδέλφων και της κοινωνίας ευρύτερα. Φαινόμενα παραπληροφόρησης, διακίνησης ψευδών  ειδήσεων και συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος μου, δεν είναι αποδεκτά. Είμαι πλέον αναγκασμένος, απέναντι στους εγκρίνοντες αυτού του e- mail, το τρέχον δηλαδή ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, να εξασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, ώστε να υπερασπιστώ την αλήθεια των γεγονότων και την προσωπική μου τιμή.

Παναγιώτης Βερβερίδης

Μέλος ΕΣΠΕΑΜΘ
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ