2020-01-03 21:45:38
Φωτογραφία για Έκτακτο Μέρισμα από ΜΤΣ: Ανακοίνωση ΕΑΑΣ
ΕΑΑΣ

ΑΝΑΚOΙΝΩΣΗ Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΤΣ

1. Γνωρίζουμε στα μέλη μας, σχετικά με τη MH χορήγηση εκτάκτου μερίσματος στους μερισματούχους του ΜΤΣ, σε αντίθεση με τα Μ.Τ. Ναυτικού και Αεροπορίας, τα παρακάτω:

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

α.Το ΜΤΣ, σε αντίθεση με το ΜΤΝ και το ΜΤΑ, δεν έχει τη δυνατότητα έκτακτου μερίσματος στα μέλη του, λόγω μη ύπαρξης των αναλόγων χρημάτων.

β.Ακόμη όμως και σε περίπτωση που θα υπήρχαν χρήματα ή θα ευρίσκονταν, δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης εκτάκτου μερίσματος στους μερισματούχους του ΜΤΣ, σε αντίθεση με τα ΜΤΝ και ΜΤΑ.

2. Σε επίσκεψή του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών ΕΑΑ (ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ), στις 2 ΔΕΚ. 2019, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο, θέσαμε μεταξύ άλλων το υπόψη θέμα και αναλύσαμε τους λόγους που το ΜΤΣ, βρίσκεται στη δεινή αυτή θέση και προτείναμε συγκεκριμένες λύσεις για το υπόψη πρόβλημα και για τη βιωσιμότητα γενικότερα του ΜΤΣ όπως παρακάτω:


α.Αναλογική διάθεση των κοινωνικών πόρων στα τρία ταμεία αντίστοιχα, με τον αριθμό των μερισματούχων. (Υπάρχει σχετική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ./ΜΤΣ προς το ΥΠΕΘΑ, από πολύ χρόνο, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά ακόμη τίποτα…..)

β.Ζητήσαμε την εφαρμογή του άρθρου 64 του Ν. 4249/2014, που προβλέπει ποσοστό 5% επί των προστίμων στις κλήσεις που επιβάλει η ΕΛ-ΑΣ, να περιέρχονται στο ΜΤΣ. Στο παρελθόν επί υπουργίας στο ΠΡΟ-ΠΟ του κ. Τόσκα Νικολάου, είχε ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, σε εφαρμογή του ψηφισθέντος νόμου, αλλά δεν το προσυπέγραψε ο «αξιότιμος» Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος Αναστάσιος και από τότε τίποτα….. ενώ καταθέσαμε και άλλες διάφορες προτάσεις μας.

3. Σε διημερίδα που διεξήχθη, ως αποτέλεσμα της επίσκεψης στον κ. ΥΠΕΘΑ στις 2 Δεκ. 2019, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 11 και 12 Δεκ. 2019 υπό τον ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, ετέθη μεταξύ άλλων και το υπόψη θέμα και αναμένουμε τις έγγραφες απαντήσεις του Υπουργείου.

4. Το υπόψη θέμα, μεταξύ άλλων, ετέθη και στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου στις 17 Δεκ. 2019 και αναμένουμε τις απορρέουσες ενέργειες.

5. Σε ότι αφορά τη χορήγηση στους μερισματούχους του ΜΤΣ, εκτάκτου μερίσματος, όπως στους, μερισματούχους του ΜΤΝ και ΜΤΑ, και μέχρι να αναληφθούν όλες ενέργειες για τη βιωσιμότητα και ανθηρότητα του ΜΤΣ, έχουν γίνει οι παρακάτω ενέργειες:

α.Το ΜΤΣ, στο Δ.Σ. του οποίου συμμετέχει και η ΕΑΑΣ δια του Προέδρου της, έχει προσφύγει στη Ελληνική Δικαιοσύνη για τη καταβολή ποσού 9.000.000 ευρώ, υπόλοιπο χρέους του Υπουργείου Υγείας στο ΜΤΣ, από την εποχή που αυτό είχε τη μισθοδοσία του ΝΙΜΤΣ.

β.Διά του Προέδρου του ΜΤΣ, ζητήθηκε η συνδρομή του ΥΠΕΘΑ προς το Υπουργείο Υγείας και από κοινού στο ΥΠΟΙΚΟ, για την άμεση απόδοση του υπόψη χρέους. Υπόψη ότι η καταβολή ενός μερίσματος στους μερισματούχους, ανέρχεται στο ποσό των 7.500.000 ευρώ και θα μπορούσε και το ΜΤΣ, να το αποδώσει στους μερισματούχους του, ως έκτακτο μέρισμα, αν του καταβάλλονταν έγκαιρα τα οφειλόμενα.

γ.Επίσης διά του Προέδρου του Δ.Σ./ΜΤΣ, αιτήθηκε την εναρμόνιση της νομοθεσίας, ώστε να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο διάθεσης εκτάκτου μερίσματος του ΜΤΣ, όπως προβλέπεται στα ΜΤΝ- ΜΤΑ.

6. Κατόπιν των παραπάνω είμαστε σε αναμονή, ώστε να αναληφθούν άμεσα όλες οι ενέργειες, για καταβολή εντός του ΙΑΝ.2020, του έκτακτου μερίσματος, ώστε και οι μερισματούχοι του ΜΤΣ να είναι ισότιμοι τουλάχιστον με τους συναδέλφους των άλλων κλάδων και να μην είναι ή να αισθάνονται αδικημένοι.

7. Η ΕΑΑΣ, παρακολουθεί το θέμα και έχει ενημερώσει αρμοδίως ότι δεν θα ανεχθεί τη μη χορήγηση του υπόψη εκτάκτου μερίσματος, αλλά και τη συνέχιση της μη δίκαιας απόδοσης των λεγομένων κοινωνικών πόρων στα Μ.Τ. των τριών κλάδων. Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε δικαιοσύνη. Ως ΔΣ/ΕΑΑΣ δεν δεχόμαστε την βολική για τους ιθύνοντες εφαρμογή της αρχής «μη θίγετε τα κακώς κείμενα».

8. Τέλος θυμίζουμε στα μέλη μας, ότι από το 2018 είχαμε ως ΕΑΑΣ επισημάνει και ενημερώσει αρμοδίως για τη κατάσταση του ΜΤΣ και την εισροή δικαιωματικών πόρων στο ταμείο και η εφημερίδα της Ένωσης τον ΙΟΥΛ.2018 είχε κύριο άρθρο του Προέδρου της με τίτλο «Πατρίκιοι και πληβείοι των ΜΤ» και επανήλθε το ΣΕΠ. του ιδίου έτος με τίτλο «Ποιοι και γιατί αντιδρούν στην εισροή πόρων του ΜΤΣ». Φωνή βοώντος εν τη ερήμω….

9. Η λύση του προβλήματος είναι πλέον στα χέρια των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων τους οποίους και καλούμε να ενεργήσουν για την άμεση επίλυση για τη χορήγηση του εκτάκτου μερίσματος εντός του ΙΑΝ. 2020, και την ανάληψη όλων των πρωτοβουλιών για τη δίκαιη και ισότιμη κατανομή των πόρων στα Μ.Τ. Η υπομονή μας εξαντλείται και σύντομα ,εάν δεν έχει γίνει αυτό, θα γίνει.

Για το Δ.Σ./ΕΑΑΣ

Ο Πρόεδρος

Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ