2020-01-04 17:10:13
Φωτογραφία για Ο Albert Camus πέθανε σε τροχαίο έχοντας στην τσέπη του το χειρόγραφο από το τελευταίο του βιβλίο
Ο Albert Camus έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιανουρίου του 1960. Ο θάνατός συγκλόνισε τη

γαλλική κοινή γνώμη και όχι μόνο. Ήταν μόλις 46 ετών. Στις τσέπες του σακακιού του, όταν συνέβη το τροχαίο που του στοίχησε τη ζωή, είχε 144 σελίδες από το χειρόγραφο μυθιστορήματος με τίτλο “Ο Πρώτος Άνθρωπος”, το οποίο δεν είχε προλάβει να τελειώσει -κυκλοφόρησε ωστόσο μετά το θάνατό του. Παρόλο που έφυγε από τη ζωή σε μία ηλικία που είχε ακόμα πολλά να προσφέρει, πρόλαβε να αφήσει πίσω του πολλά βιβλία τα οποία έγιναν σημεία αναφοράς στην παγκόσμια λογοτεχνική ιστορία.

Είχε καταφέρει να διακριθεί ως φιλόσοφος, συγγραφέας και δημοσιογράφος. Στα 44 του είχε πάρει ήδη Νόμπελ Λογοτεχνίας. “Ο Ξένος”, “Πανούκλα”, “Καλιγούλας”, “Ο Μύθος του Σίσυφου”, “Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος” είναι μερικά από τα έργα του που τον ξεχώρισαν ενώ τα αποφευθέγματά του θα τα δεις συχνά να κυκλοφορούν ακόμα και στα social media. Διαλέξαμε 7 από αυτά που συμπυκνώνουν πολλές από της αλήθειες της ζωής του Γαλλοαλγερινού συγγραφέα αλλά και των ανθρώπων γενικά.


Η άλλη εκδοχή στο τροχαίο

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στην Βιλμπλεβέν της Υόν κατά τη διάρκεια της επιστροφής του Albert Camus από επιστρέφει στο Παρίσι από την Προβηγκία, όπου είχε περάσει τις χειμερινές του διακοπές. Οι περισσότεροι βιάστηκαν να κατηγορήσουν τον οδηγό του οχήματος, μάρκας Facel-Vega, για υπερβολική ταχύτητα, για αδιαθεσία του οδηγού ή σκάσιμο του ελαστικού. Κάποιοι άλλοι έριξαν το φταίξιμο στο αυτοκίνητο. Πολλά χρόνια αργότερα η ιταλική εφημερίδα “Corriere della Sera” δίνει άλλη διάσταση στο δυστύχημα. Υποστήριξε πως το δυστύχημα ήταν οργανωμένο από την KGB ως απάντηση στην κριτική που είχε ασκήσει ο Camus στη Σοβιετική Ένωση. Ανέφεραν συγκεκριμένα ένα άρθρο που έγραψε το 1957.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ