2020-01-05 13:08:25
Φωτογραφία για Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας για αλλαγές σε νοσοκομεία, προσλήψεις, ΕΚΑΒ και ΣΔΙΤ! Τι αποφασίσθηκε
 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιεί από το πρωί του Σαββάτου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση των αλλαγών στο σύστημα υγείας. 

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη αλλά και τους δύο Γενικούς Γραμματείς συγκαλεί όλους τους επικεφαλής των Οργανισμών και των φορέων ανά τομέα αλλαγών, προκειμένου να δώσει οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών.

Τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

Πάνω πάνω στη λίστα των προτεραιοτήτων είναι οι αλλαγές στα Νοσοκομεία. Πρωτίστως όμως η τοποθέτηση των 170 γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), οι οποίες παρουσιάζουν καθυστέρηση.

Οι οδηγίες του υπουργού Υγείας στα στελέχη των Υγειονομικών Περιφερειών ήταν – σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr– να ξεπεραστούν άμεση οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ώστε να αναλάβουν οι γιατροί καθήκοντα, να εκπαιδευτούν άμεσα και να ξεκινήσει η διασύνδεση των ΤΕΠ και των ΜΕΘ με το ΕΚΑΒ για καλύτερη διαχείριση των εκτάκτων περιστατικών αλλά και των κλινών στις εντατικές.


Γι αυτό και σε μία από τις συσκέψεις παραβρέθηκε και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ μετά τη συγχώνευση του με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) καθώς το νέο «υπερΕΚΑΒ» θα αναλάβει τον συντονισμό όλων των νοσοκομείων σχετικά με επείγοντα αλλά και τα κρεβάτια στις εντατικές.

Σήμερα η κατάσταση στις εντατικές εξακολουθεί να είναι άκρως προβληματική δεδομένου ότι καθημερινά δεκάδες συνάνθρωποί μας είναι σε αναμονή για μία κλίνη σε ΜΕΘ. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά τις γίνεται αυτές τις ημέρες: «Τραγική λίστα αναμονής για εντατική με 42 άτομα! Εντείνεται το πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας»

Τα ΣΔΙΤ

Από την άλλη, αναλυτική σύσκεψη έγινε και για το θέμα των Συμπράξεων του Δημοσίου Τομέα με τον Ιδιωτικό (ΣΔΙΤ), μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η πρώτη σύμπραξη σε τρία νοσοκομεία της χώρας. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει ο πρωθυπουργός: «Μητσοτάκης: Ξεκινά η πιλοτική συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα! Όλες οι λεπτομέρειες»

Στη σύσκεψη προσδιορίσθηκαν τα τρία νοσοκομεία στα οποία θα τοποθετηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων διαγνωστικά μηχανήματα ιδιωτών ώστε να γίνονται δωρεάν εξετάσεις από τους ασθενείς χωρίς καθυστερήσεις. Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr επιχειρείται να μην ανακοινωθούν προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις.

Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με τις ιδιωτικές εταιρείες που διαθέτουν διαγνωστικά συστήματα ώστε να καθορισθούν τα κριτήρια και να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ