2020-01-05 22:15:31
Φωτογραφία για Η Έρρικα Μπρόγερ είχε χορέψει με την αδερφή της μπροστά στην Κάλλας και τον Ωνάση
Η Έρρικα Μπρόγερ έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 77 της χρόνια, σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας στο πλευρό της την κόρη της Σάντρα Βουτσά, την αδερφή της Μαργαρίτα και ανθρώπους του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Η αδερφή της ήταν πάντα στο πλευρό της. Στη συνείδηση του κόσμου είναι ταυτισμένες η μία με την άλλη. Κόρες του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη, δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τα καλλιτεχνικά. Το επίθετο Μπρόγερ ανήκει στην Αυστριακή μητέρα τους και το κράτησαν για να κάνουν καριέρα.

Οι δυο τους ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961. Ένα χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική τους εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία “Όταν λείπει η γάτα” του Αλέκου Σακελλάριου. Έπαιξαν και τραγούδησαν σε 21 συνολικά ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.


“Οταν δουλεύαμε στα Αστέρια η Κάλλας και ο Ωνάσης κάθονταν δίπλα μας, αλλά εμάς… σκοτούρα μας! Δεν καταλαβαίναμε γιατί ήμασταν πιτσιρίκες και τότε θέλαμε να πάμε για μπάνιο με τ’ αγόρια. Ήταν όμως ευγενέστατος. Πού να ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα μας ρωτούσαν και θα λέγαμε ότι γνωρίσαμε την Κάλλας, τον Ωνάση, τον Νουρέγιεφ, τον Κένεντι, την Τζάκι, τους μεγάλους ποιητές μας Γιάννη Ρίτσο και Νίκο Γκάτσο. Καταλαβαίνεις ότι σ’ εκείνη την ηλικία, επειδή είχαμε στερηθεί πολλά στην Αφρική, είχαμε τον νου μας να βγούμε να χορέψουμε με αγόρια, να πάμε με το κότερο βόλτα, να διασκεδάσουμε σε πάρτι” είχε πει σε μία από τις συνεντεύξεις της η Έρρικα Μπρόγερ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ