2020-01-06 23:56:18
Φωτογραφία για Ηφαιστίων: Αγωνία για το ακυβέρνητο «AEOLOS»
Παρατείνεται η αγωνία για το ακυβέρνητο πλοίο στο Μυρτώο Πέλαγος καθώς η κακοκαιρία καθυστέρησε την άφιξη το ρυμουλκό σκάφος που ξεκίνησε το μεσημέρι από τον Πειραιά για να ρυμουλκήσει το φορτηγό πλοίο «ΑΕΟLOS.

Το ρυμουλκό σκάφος έφτασε στην περιοχή λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ και ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πρόσδεση του ακυβέρνητου πλοίου. Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή θα καθυστερήσει η διαδικασία της πρόσδεσης του πλοίου.

Το φορτηγό πλοίο "AEOLOS" σημαίας Marshall Islands και ελληνικών συμφερόντων, πλέει ακυβέρνητο λόγω απώλειας του πηδαλίου του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να παραλάβει μέλη του πληρώματος εάν χρειαστεί ανάγκη. Στο ελικόπτερο θα επιβαίνουν και διασώστες του Λιμενικού Σώματος.


Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο του ακυβέρνητου πλοίου και καταγράφει όλα τα δεδομένα. Όπως αναφέρεται, το ΕΚΕΣΔ θα είναι εκείνο που θα δώσει τις εντολές στο ρυμουλκό πλοίο για το ασφαλές σημείο στο οποίο θα ρυμουλκηθεί το βράδυ το φορτηγό πλοίο «AEOLOS»

Το πλοίο «AEOLOS» είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

Κοντά στο "AEOLOS" βρίσκεται ένα παραπλέον φορτηγό πλοίο, που έχει οπτική επαφή και θα επέμβει, εάν χρειαστεί διάσωση των ναυτικών. Ένα ακόμη σκάφος έχει «δεσμευτεί», για να συνδράμει, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς καθώς πνέουν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 10 bf.

Όπως είναι γνωστό, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σήμανε συναγερμός στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος καθώς το φορτηγό πλοίο υπό σημαία Marshal Islands με πλήρωμα 22 ναυτικούς (20 Φιλιππινέζοι, ένας Ουρανός και ένας Ρώσος) εξέπεμψε σήμα ότι έχει μείνει ακυβέρνητο λόγω βλάβης του πηδαλίου και εν μέσω της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που πλήττει τη χώρα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ