2020-01-07 19:47:17
Φωτογραφία για Αυτιάς για 2020: Αύξηση σε κύριες συντάξεις-Είσπραξη αναδρομικών-Αναπλήρωση (ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Οι νέες συντάξεις θα έχουν κρυφά «χρυσά» μπόνους. Το νέο Ασφαλιστικό φέρνει θετικές προοπτικές. Αυτές είναι: η αύξηση κύριων συντάξεων μέσω διόρθωσης των συντελεστών απόδοσης, άνω των 33 ετών ασφάλισης, η αύξηση επικουρικών μέσω της απόφασης του ΣτΕ κατά 99,5 ευρώ τον μήνα και η αύξηση μέσω μείωσης φόρου από το 22% στο 9% για συντάξεις έως 10.000 ευρώ το έτος. Επίσης, δεν θα υπάρξει καμία μείωση σύνταξης.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είναι σαφής: «Δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη». Επίσης, προανήγγειλε μόνιμο μηχανισμό στήριξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους 1 δισ. ευρώ, ενώ έκανε γνωστό πως κάθε χρόνο θα ενισχύεται το Ασφαλιστικό με 0,5% του ΑΕΠ. Η μείωση σύνταξης για όσους συνταξιούχους εργάζονται θα είναι στο 30%, ενώ πλέον θα είναι μία εισφορά για μπλοκάκι και μισθωτό στην ίδια επιχείρηση.


ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ

Ειδικότερα, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έρχεται από τον Φεβρουάριο, φέρνει αυξήσεις που μπορούν να φτάσουν και τα 150-200 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις κύριες συντάξεις, θα υπάρξει αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ολυμπία Νικολοπούλου, θα υπάρξουν αυξήσεις έως και 10 μονάδες στα ποσοστά αναπλήρωσης. Δηλαδή το 42,8% που τώρα ισχύει θα πάει στο 51,8% για 40 έτη εργασίας. Η εξέλιξη αυτή αφορά 500.000-600.000 συνταξιούχους. Η αύξηση θα είναι από 25 έως και 195 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα, οι συντελεστές αυτοί θα προσμετρούν αύξηση μετά τα 30 χρόνια εργασίας.

Η «μάχη των μαχών» για τους συνταξιούχους ξεκινάει στις 10 Ιανουαρίουκαι αφορά τα αναδρομικά που ο Νόμος Κατρούγκαλου έβαλε στην «κλίνη του Προκρούστη», καθώς και 1.400.000 συνταξιούχους. Το ποσό που αναλογεί είναι από 490-9.000 ευρώ περίπου.

Η κυβέρνηση, διά στόματος του πρωθυπουργού, έχει επισημάνει ότι «θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις», όπως έκανε με την απόφαση του ΣτΕ πρόσφατα. Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι «παίζεται» η επιστροφή παράνομων μειώσεων για ένα ελάχιστο διάστημα 10-11 μηνών στην κορυφαία αυτή δίκη της 10ης Ιανουαρίου. Οι συνταξιούχοι, διά των οργανώσεών τους, τονίζουν ότι «δικαιούνται όλες τις μειώσεις που επέβαλε ο Νόμος Κατρούγκαλου». Υπολογίζουν ότι οι μειώσεις αυτές στέρησαν απίστευτα ποσά, που φτάνουν τα 9.000 ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, έχει πει ότι θα περιμένει την απόφαση για να καταλήξει, ενώ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι υπάρχει και η μέθοδος της χορήγησης αναδρομικών με δόσεις, καθώς και πόσο αντέχει η δημοσιονομική πειθαρχία μια τέτοια εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 04/01/2019 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ