2020-01-07 22:59:59
Φωτογραφία για Ιρανός ΥΠΕΞ: Θα απαντήσουμε ανάλογα για τη δολοφονία Σουλεϊμανί
Ως ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας χαρακτήρισε τη δολοφονία από τις ΗΠ του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο Ζαρίφ, μάλιστα, μιλώντας στο CNN προειδοποίησε ότι η χώρα του θα απαντήσει ανάλογα.

«Πρόκειται για μια επιθετική ενέργεια απέναντι στο Ιράν και ισοδυναμεί με ένοπλη επίθεση εναντίον του Ιράν και θα απαντήσουμε. Όμως θα απαντήσουμε αναλογικά και όχι δυσανάλογα. Θα απαντήσουμε με νόμιμο τρόπο, δεν είμαστε παράνομοι όπως ο πρόεδρος Τραμπ» είπε χαρακτηριστικά ο Ζαρίφ.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αναφερόταν στο tweet του Τραμπ το Σάββατο με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν στοχεύσει 52 σημεία στο Ιράν «ορισμένα από τα οποία σε πολύ υψηλό επίπεδο για το Ιράν και την ιρανική κουλτούρα».

Σύμφωνα με τον Ζαρίφ τέτοιου είδους σχόλια δείχνουν ότι ο Τραμπ «δεν έχει κανέναν σεβασμό για το διεθνές δίκαιο και είναι έτοιμος να διαπράξει εγκλήματα πολέμου - η επίθεση σε πολιτιστικά μνημεία είναι έγκλημα πολέμου».


Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ιράν διαμηνύει ότι η Τεχεράνη εξετάζει 13 διαφορετικά σενάρια για να απαντήσει στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με τον Αλί Σαμχανί ακόμα και το πιο αδύναμο εξ αυτών θα αποτελέσει «ιστορικό εφιάλτη» για τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Ακόμα και αν το πιο αδύναμο από τα σενάρια πάρει το "πράσινο φως", η εφαρμογή του θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ιστορικό εφιάλτη για τους Αμερικανούς. Για την ώρα, για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα απαντήσουν όλες οι δυνάμεις της αντίστασης» είπε χαρακτηριστικά ο Σαμχανί.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη το κοινοβούλιο του Ιράν υιοθέτησε την Τρίτη νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» το σύνολο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι Ιρανοί βουλευτές τροποποίησαν πρόσφατο νόμο που χαρακτήριζε «τρομοκρατική οργάνωση» τις αμερικανικές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες από το Κέρας της Αφρικής ως την κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή επεκτείνοντας τον χαρακτηρισμό στο Πεντάγωνο, σε όλες τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και σε όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στον φόνο του Σουλεϊμανί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ