2020-01-08 11:51:02
Φωτογραφία για Καλοφάγωτος ο μποναμάς του ενός εκατομμυρίου
Από τις ειδήσεις που όχι απλώς πέρασαν στα ψιλά των ημερών, αλλά για ευνόητους λόγους επιμελώς θάφτηκαν, ήταν και αυτή που αφορούσε το διαφημιστικό πρόγραμμα αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ για τα έργα του μετρό στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που ενέκρινε πριν τα Χριστούγεννα το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό για το 2020.

Ένα πρόγραμμα τα χρήματα του οποίου, όπως μάθαμε, θα εξασφαλιστούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα αφορούν την επικοινωνιακή προβολή και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, συνολικής αξίας 640.000 ευρώ, όπως και την αντίστοιχη επικοινωνιακή προβολή για το έργο της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά, συνολικής αξίας 450.000 ευρώ.

Ένα ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα διατεθεί σε διαφημιστικές εταιρείες για να προβάλουν τι; Μελλοντικές γραμμές του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Λες και τα εκατομμύρια των κατοίκων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυτό περιμένουν χρόνια τώρα. Λες και το «οπτικοακουστικό υλικό» είναι αυτό που μας έλειπε και ήρθαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Ταχιάο να μας το εξασφαλίσουν.


Λες και τους περίσσευε 1 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ κι αντί να διατεθεί για κάποια επένδυση, έσπευσαν να το «σπρώξουν» σε κάποιες διαφημιστικές εταιρείες που κάποια στιγμή θα βρεθεί η ευκαιρία να ανταποδώσουν τη γαλαντομία της Νέας Δημοκρατίας.

1 εκατομμύριο ευρώ για «επικοινωνιακή προβολή», εκ των οποίων τα μισά και παραπάνω για το μετρό Θεσσαλονίκης, ένα έργο που η σημερινή κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε η ολοκλήρωσή του να μην προχωρήσει σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα της προηγούμενης διοίκησης, με μοναδικούς χαμένους τους κατοίκους της πόλης και μοναδικούς κερδισμένους κάποιους εργολάβους οπτικοακουστικού υλικού που θα κάνουν πάρτι με τα χρήματα του ΕΣΠΑ.

 

Αυτά είναι τα καλά του επιτελικού κράτους, που δεν σκέφτεται μονοδιάστατα αλλά βλέπει πολύ πιο μπροστά και πολύ πιο σφαιρικά από τους κοντόφθαλμους που μέχρι πρότινος μας κυβερνούσαν και ήθελαν να κλείσουν την υπόθεση μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς να σκεφτούν την ευπαθή ομάδα κάποιων διαφημιστών που στην εκπνοή του χρόνου πήρε στα μουλωχτά τον πλουσιοπάροχο μποναμά του 1 εκατομμυρίου ευρώ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό με τις ευλογίες φυσικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που χρονιάρες μέρες δεν ξέχασε τους φίλους της.

Πηγή
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ