2020-01-08 18:17:59
Φωτογραφία για Ευκλ. Τσακαλώτος: Ήταν προφανές ότι η Ν.Δ. θαυμάζει και αντιγράφει τον Τραμπ
Πυρά κατά του Πρωθυπουργού με αιχμή τη χθεσινή δήλωσή του στον Λευκό Οίκο ότι η ελληνική Κυβέρνηση ακολουθεί τη «συνταγή» που έχει εφαρμόσει και η αμερικανική σε ό,τι αφορά τη μείωση των φόρων, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ήταν από πριν προφανές ότι η Ν.Δ. θαυμάζει και αντιγράφει τον Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης το λέει και δημόσια» σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος. Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Το επιχείρημα της δεξιάς παγκοσμίως είναι ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις αυξάνει τα φορολογικά έσοδα μέσω της ανάπτυξης. Η Ν.Δ. το έβαλε και στον προϋπολογισμό».

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως σύμφωνα με την Gillian Tett, αρθρογράφο των Financial Times, που συνέκρινε τα στοιχεία του πρώτου 9μήνου του 2017 στις ΗΠΑ, πριν τις φορολογικές μειώσεις του προτύπου του κ. Μητσοτάκη, με το πρώτο 9μηνο του 2018 για τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ συμφώνα με την S&P. «Τα προ φόρων έσοδα των επιχειρήσεων αυτών αυξήθηκαν κατά 13%. Τι έγινε με τα φορολογικά έσοδα; Από 265 δισ. το 2017 μειώθηκαν στα 223 δισ. το 2018. Μείωση 16%» αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος.


Επισημαίνει παράλληλα πως σε πρόσφατο άρθρο της η ίδια αρθρογράφος σημειώνει ότι «η έκρηξη στις επενδύσεις που η διακυβέρνηση Τραμπ είχε υποσχεθεί κάθε άλλο παρά έχει πραγματοποιηθεί, αντίθετα οι Αμερικανοί επιχειρηματίες κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να χτίζουν νέα εργοστάσια».

«Οι πολιτικές Τραμπ - Μητσοτάκη είναι ταξικές πολιτικές. Στερούν πολλά από τους πολλούς και δίνουνε στους λίγους. Οι πολιτικές Τραμπ - Μητσοτάκη αδιαφορούν για την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος. Αδιαφορούν όμως και για την ειρήνη, τα δικαιώματα, την ελευθερία. Οι πολιτικές Τραμπ - Μητσοτάκη ενδιαφέρονται μόνο για τους λίγους. Και για αυτό είναι επικίνδυνες για τους πολλούς» καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ