2020-01-08 19:01:42
Φωτογραφία για Ερντογάν: Δεν μπορείτε να μας αποκλείσετε από την Αν. Μεσόγειο - Μήνυμα για εκεχειρία στη Λιβύη
Μήνυμα πως κάθε σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο που αφήνει εκτός την Τουρκία δεν μπορεί να εφαρμοστεί έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στην τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και τη νότια Ευρώπη.

Τον αγωγό εγκαινίασαν στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κι ο Τούρκος ομόλογός του, έπειτα από συνομιλίες τους, διάρκειας δύο ωρών, με βασικά θέματα την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν μετά τη δολοφονία του Ιρανού Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, καθώς και την κατάσταση σε Συρία και Λιβύη.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πραγματοποιηθεί κανένα έργο στην Ανατολική Μεσόγειο που να αποκλείει τη χώρα μας [...]», δήλωσε χαρακτηριστικά o Ερντογάν με αφορμή την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό EastMed.

Παράλληλα, οι κ.κ. Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη από τη 12η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


«Αποφασίσαμε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και, ως μεσάζοντες, καλούμε όλα τα κόμματα στη Λιβύη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στις 12 Iανουαρίου για μια βιώσιμη εκεχειρία, υποστηριζόμενη από τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την ομαλοποίηση της καθημερινής ζωής στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις και αμέσως να υπάρξει συνάντηση γύρω από ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων με σκοπό να τερματιστούν τα βάσανα του λαού της Λιβύης και να επανέλθει η ειρήνη και η ευημερία στη χώρα», δήλωσαν οι δύο ηγέτες.

ΑΜΠΕ/Αnadolu/Daily Sabah

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ