2020-01-09 00:24:51
Φωτογραφία για Η ιστορία του μουσικού από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Metal Hall of Fame
Ένας Έλληνας μουσικός, Θεσσαλονικιός για την ακρίβεια, θα παίξει στην μεγαλύτερη

παγκόσμια γιορτή της χέβι μέταλ! Ο λόγος για τον κιθαρίστα Gus G., κατά κόσμον Κώστα Καραμητρούδη, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους καταξιωμένους εκπροσώπους της μέταλ κοινότητας που θα συμμετάσχουν στο φετινό λαμπερό σόου του Metal Hall of Fame, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου, στην Καλιφόρνια και αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή αποτελεί μία ακόμα από τις πολλές διεθνείς διακρίσεις που έχει επιτύχει ο διεθνώς καταξιωμένος πλέον Έλληνας κιθαρίστας ο οποίος έκανε μέχρι και τον Ozzy Osbourne να υποκλιθεί στο ταλέντο και την δεξιοτεχνία του! Γεννημένος το 1980 στη Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια, ο Κώστας Καραμητρούδης ένιωσε από νωρίς τον σκληρό ρυθμό της μέταλ να χτυπά δυνατά στις φλέβες του. Σ' αυτό βοήθησε, βέβαια, και το πατέρας του, ο οποίος ήταν επίσης φανατικός της σκληρής ροκ και φρόντισε ώστε ο γιος του να αποκτήσει την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα πριν ξεκινήσει το Δημοτικό.


Μόλις τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να φύγει για την Αμερική προκειμένου να σπουδάσει μουσική ώστε να καταφέρει, κάποια στιγμή, να κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα. Γράφτηκε σε μία από τις καλύτερες μουσικές σχολές του κόσμου, το περίφημο Μπέρκλεϊ, αλλά λίγες μόνον εβδομάδες αργότερα το εγκατέλειψε και ξεκίνησε να δουλεύει ως μουσικός. Εκείνη την περίοδο γνωρίστηκε με αρκετούς μουσικούς οι οποίοι διέκριναν το ταλέντο του και τον βοήθησαν να μπει στον κόσμο της σκληρής ροκ. Έφτιαξε το δικό του συγκρότημα, τους Firewind, ενώ συνεργάστηκε με αρκετούς ακόμη γνωστούς χεβι - μεταλάδες της εποχής μεταξύ των οποίων και οι Arch Enemy, οι Dream Evil, οι Old Man’s Child, οι γιαπωνέζοι Sigh κ.α.

Τότε βέβαια κανείς, ούτε καν ο ίδιος στα πιο τρελά του όνειρα, δεν μπορούσε να φανταστεί πως πολύ σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα παίζει με τον Ozzy Osbourne. Ήταν το 2009, όταν οι συνεργάτες του θρυλικού καλλιτέχνη τον εντόπισαν και ζήτησαν να περάσει από δοκιμαστικό μιας και έψαχναν κιθαρίστα για την μεγάλη περιοδεία που ετοίμαζε ο Οzzy εκείνη την περίοδο. Ο Κώστας έκανε το δοκιμαστικό, ο Ozzy έδωσε το τελικό “οκ” και ο Έλληνας κιθαρίστας κέρδισε, με το σπαθί του, μια μόνιμη θέση στο πλευρό του ροκ ήρωα των νεανικών του χρόνων. Μοναδική ήταν για εκείνον η καλοκαιρινή εκείνη βραδιά του 2012 που ανέβηκε στη σκηνή του Rockwave Festival, στη Μαλακάσα και σόλαρε στο πλευρό του Ozzy ενώπιον του ελληνικού κοινού που τον αποθέωνε.

Κι ο ίδιος, όμως, παρά την διεθνή καταξίωσή του, δεν ξεχνά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όποτε τού επιτρέπει το φορτωμένο του πρόγραμμα επιστρέφει στα πάτρια εδάφη ενώ φροντίζει να δίνει και συναυλίες για το εγχώριο κοινό.

Σε λίγες ημέρες, ωστόσο, ο δικός μας Gus G. θα παίξει με τους καλύτερους μουσικούς της χέβι μέταλ σκηνής, στην Αμερική, στο πλαίσιο ενός ιστορικού μουσικού θεσμού ενώ από κάτω θα ζητωκραυγάζουν οι πιο φανατικοί θαυμαστές του είδους.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ