2020-01-09 04:45:47
Φωτογραφία για Ενόχληση Σάρατζ για την παρουσία Χάφταρ στην Ιταλία - Ακύρωσε το ταξίδι του στη Ρώμη
Εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στη Λιβύη, με την προέλαση των δυνάμεων του στρατάρχη

Χαλίφα Χάφταρ και την κατάληψη της περιοχής της Σύρτης, ο πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αποφάσισε να ακυρώσει, τελικά, τη συνάντησή του στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αιτία της απόφασης αυτής φέρεται να είναι η διαρροή της σχετικής είδησης, αλλά και η παρουσία, πάντα στην ιταλική πρωτεύουσα, του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Χάφταρ συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, σε αναζήτηση διπλωματικής λύσης για την λιβυκή κρίση.

Πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, πάντως, αναφέρουν ότι οι προσπάθειες της Ρώμης συνεχίζονται και ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει σταματήσει.

ο θέμα του πρόσφατου μνημονίου μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο, εκφράζοντας τη θέση της ΕΕ, έθιξε στον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο της ΕΕ, ο πρόεδρος της ΕΕ διαμήνυσε στον Σάρατζ ότι το μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών και δεν είναι σύμφωνο με το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και ότι δεν μπορεί να παράγει νομικές συνέπειες για τα τρίτα κράτη.

Κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ο κ. Μισέλ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την «ανησυχητική στρατιωτική κλιμάκωση» στη Λιβύη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ