2020-01-09 08:41:42
Φωτογραφία για Π.Ο.Ε.Σ. - Το θέμα με τους στρατιωτικούς δικαστικούς συμπαραστάτες ΑμΕΑ έρχεται στη ΒτΕ
Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 92/2019 έγγραφό μας (δείτε εδώ), σχετικά με τους στρατιωτικούς δικαστικούς συμπαραστάτες ΑμΕΑ, το θέμα έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων, με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα:  Μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ

      Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε καταθέσει το έτος 2019 δύο ερωτήσεις, 6125/01-03-2019 και την 386/26-08-2019, σχετικά με τη μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ.

      Ωστόσο όπως διαπιστώνουμε από διαμαρτυρίες που αποστέλλονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός μας, αλλά και σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με θέμα «Πρόνοια Στρατιωτικών με ΑμεΑ», υπάρχουν οικογένειες στρατιωτικών, που έχουν αιτηθεί προς το δικαστήριο να τεθεί το άτομο ΑμεΑ, υπό πλήρη δικαστική συμπαράσταση. Ωστόσο εκδίδεται δικαστική απόφαση και σε αυτήν ενώ στο σκεπτικό της γίνεται αναφορά για την επιμέλεια του συμπαραστατούμενου ΑμεΑ, στο διατακτικό της απόφασης παραλείπεται εντελώς η ρητή αναφορά περί ανάθεσης και της επιμέλειας του προσώπου ως συμπαραστατέου.


      Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) στην σχετική ανακοίνωσή της προτείνει την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας και συγκεκριμένα στο νόμο 4609/2019, όπως τροποποιήθηκε ο νόμος 3883/2010 στο άρθρο 5 παράγραφος 2, να προστεθούν οι φράσεις «..είτε με δικαστική απόφαση τους έχει ανατεθεί η δικαστική συμπαράσταση (στερητική ή επικουρική, πλήρης ή μερική) ενήλικων προσώπων με αναπηρία».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να υπάρξει μέριμνα για τις οικογένειες των στρατιωτικών που αντιμετωπίζουν το σχετικό πρόβλημα, λόγω της απόφασης του δικαστηρίου.  

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Κανέλλη Λιάνα

Παπαναστάσης Νίκος

ΚΚΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΜΕΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ