2020-01-09 18:14:14
Φωτογραφία για Γκότζι μπέρι: 8 σημαντικά οφέλη για την υγεία σας-ΦΩΤΟ

Υγιεινές τροφές, όπως η κινόα, το κέιλ και η βρόμη, κερδίζουν σταδιακά μια θέση στη διατροφή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων.



Σε αυτές προσθέστε και τα γκότζι μπέρι, τους μικρούς καρπούς που μοιάζουν με κόκκινες σταφίδες και πωλούνται αποξηραμένοι σε καταστήματα μπαχαρικών και σούπερ μάρκετ.

Τα γκότζι μπέρι περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν την καθημερινή κατανάλωσή τους ως υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής.

Δείτε παρακάτω τα οφέλη από την τακτική κατανάλωση γκότζι μπέρι:

Ωφελούν την όραση: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βήτα καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, αλλά και ζεαξανθίνη, προστατεύουν τα μάτια από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Πλούσια σε φυτικές ίνες: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν από τη διατροφή επαρκείς ποσότητες φυτικών ινών, οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο πολλών μορφών καρκίνου και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και την απομάκρυνση των τοξινών.

Κατά της δυσκοιλιότητας: Οι φυτικές ίνες διευκολύνουν τις κινήσεις του εντέρου και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα. Τα γκότζι μπέρι περιέχουν επίσης βιταμίνες Α και C, ψευδάργυρο, σίδηρο, ασβέστιο και σελήνιο, στοιχεία απαραίτητα για την αποκατάσταση και την ανανέωση του βλεννογόνου του εντέρου.

Πλούσια σε σίδηρο: Τρεις κουταλιές της σούπας αποξηραμένα γκότζι μπέρι, καλύπτουν το 15% των ημερήσιων αναγκών σε σίδηρο.

Αντιοξειδωτικά: Ένα από τα κύρια οφέλη των γκότζι μπέρι είναι ότι συμβάλλουν στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών και της φλεγμονής λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά. Βοηθούν στην επιβράδυνση της γήρανσης και τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό: Αν θέλετε να αποφεύγετε τα συχνά κρυολογήματα και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας, προσθέστε στη διατροφή σας γκότζι μπέρι, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες C και A.

Καλή πηγή πρωτεϊνών: Σε αντίθεση με τα περισσότερα φρούτα, τα γκότζι μπέρι είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, παρέχοντας ένα γραμμάριο ανά κουταλιά. Περιέχουν επίσης 18 αμινοξέα, γεγονός που τα καθιστά την ιδανική προσθήκη σε όλα τα γεύματα.

Δίνουν ενέργεια: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Alternative and Complementary Medicine έδειξε ότι εθελοντές που έπιναν χυμό γκότζι μπέρι καθημερινά επί δύο εβδομάδες ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων, καλύτερη συγκέντρωση και πνευματική οξύτητα συγκριτικά με όσους λάμβαναν ψευδοφάρμακο. Τα γκότζι μπέρι επιταχύνουν επίσης την απομάκρυνση του αζώτου ουρίας από το αίμα, ενός υποπροϊόντος που σχηματίζεται στο ήπαρ μέσω της ενζυμικής διαδικασίας καταβολισμού των πρωτεϊνών.

ΠΗΓΗ:Onmed.gr  ,  www.thehealthy.com



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ