2020-01-09 19:30:37
Φωτογραφία για Δρομολογούνται σύντομα λύσεις για την Παιδιατρική
Λύσεις για τη κάλυψη του κενού που έχει δημιουργηθεί στην Παιδιατρική κλινική δεσμεύθηκε να δώσει το συντομότερο δυνατό ο νέος διοικητής κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

«Ήδη για την Παιδιατρική έγινε μια πρώτη σύσκεψη χθες με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τους ιατρούς. Προτάθηκαν λύσεις και σε τοπικό επίπεδο και στους προισταμένους μας. Στόχος μας να λειτουργήσει το τμήμα όσο γίνεται καλύτερα. Η αγωνία όλων μας είναι ίδια και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση», δήλωσε στον Sky ο κ. Ρουμάνης.

Σε ερώτηση αν μπορεί να γίνει προσωρινά απόσπαση παιδιάτρων από το ΚΥ Ρόδου στο νοσοκομείο εκ νέου ο κ. Ρουμάνης δήλωσε:

«Υπάρχουν πολλές λύσεις. Μια είναι και αυτή. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Αξιολογούμε τις προτάσεις μας», τόνισε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Ρουμάνης τόνισε:

«Χθες έγινε η αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου.Παρέλαβα με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια νιώθοντας ιδιαίτερα συγκινημένος λαμβάνοντας μια θέση σε ένα τόσο σημαντικό χώρο όπως αυτός της υγείας και μάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή. Γνωρίζω τα προβλήματα. Πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση με το προσωπικό του νοσοκομείου που εργάζεται με ιδιαίτερο ζήλο προσπαθώντας για το καλύτερο για να εξασφαλίσει δημόσια υγεία. Επιχειρήσαμε να σχηματίσουμε μια πρώτη εικόνα».

Ο κ. Ρουμάνης αναφέρθηκε και στις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου όπως για παράδειγμα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για να σχηματίσει εικόνα για τις ανάγκες που υπάρχουν και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

“ Είμαι ενημερωμένος για τα προβλήματα. Η επίλυση των προβλημάτων είναι στις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας. Στόχος να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και αυτό να γίνει κατανοητό στους πολίτες», τόνισε ο κ. Ρουμάνης.

Σε ερώτηση αν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με την κυβέρνηση προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα και να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ο κ. Ρουμάνης δήλωσε:

«Έχω υποχρέωση να παρουσιάσω την πραγματική εικόνα και να διεκδικήσω την καλύτερη λύση για το νοσοκομείο και την περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ και θα αξιολογηθώ για αυτό επίσης καθώς υπάρχουν μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι».

Ο κ.Ρουμάνης τόνισε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει στα χέρια του τα στατιστικά στοιχεία που έχει ζητήσει για τον αριθμό ιατρών νοσηλευτών διοικητικού προσωπικού και ασθενών.

«Στη συνέχεια θα υποβάλλουμε τα αιτήματα μας στο υπουργείο Υγείας και θα ζητήσουμε λύσεις», τόνισε.
skyrodos
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ